keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lohta & remouladea

Muutama viikko sitten herättiin ajatukseen, että miksi ihmeessä meillä syödään todella harvoin kalaa, vaikka molemmat tykätään kalasta kuin hullu puurosta. No nyt ollaan tsempattu ja syöty kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Viime viikolla ruokalistalla oli lohikeittoa KLIK ja lisäksi samaisella viikolla syötiin valmista savupallasta (nam!!!) salaatin kanssa.
Tällä viikolla kunnostauduttiin lohimedaljongeilla. Kala sai kaverikseen Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytynyttä remoulade-kastiketta. Huh huh, että oli hyvää soossia!! Jätin kaprikset tuosta alkuperäisestä ohjeesta pois, kun meillä tuo isäntä ei niistä oikein välitä. Mutta hyvin toimi ilman kapriksiakin.

Remoulade-kastike


2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 tl Dijon -hunajasinappia (käytin ihan tavallista Turun sinappia)
1 pieni punasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 dl punaista paprikaa hienoksi silputtuna
1 dl etikkakurkkua hienoksi silputtuna
1 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria myllystä
2 rkl tilliä
(suolaa)

Mittaa kulhoon jogurtti, majoneesi ja sinappi, ja sekoita ainekset hyvin yhteen. Lisää joukkoon sipuli, paprika, etikkakurkku sekä kaprikset, ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Mausta kastike mustapippurilla ja tillillä. Lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike viileään ja anna makujen tasaantua ennen tarjoilua. 


Ja miksei tämä kastike sopisi esim. grillatun kanan kaveriksi. Suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan. 


 Medaljongit tehtiin niinkuin aina ennenkin, KLIK
Oli vaan niin iso filee, että meinasivat medaljongit ihan vallan hajota pannulle.

10 kommenttia:

  1. Oi, ihana ruoka-annos! Tuollainen ruoka uppoaa meillä.:) Kiva, kun kokeilit kastiketta näin pian. Remoulade sopii hyvin grillattavienkin kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä todella hyvää kastiketta!! Varmaan aika useasti ruokalistalla kesäaikaan.... ;)

      Poista
  2. Voi sun kanssas Nanne, sä teet sellaisia herkkuja koko ajan, että kaikkee tekis mieli kokeilla, toi kastike vois mennä jo pääsiäisenä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija!! <3 Ja samoin, kyllä sieltä sinunkin blogista aikamoisia herkkuja saa bongailla koko ajan!!!
      Remouladea kannattaa kokeilla! Maut aika kohdillaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hei kiitos! Täytyyki alkaa kuvaileen vähän arkirutineeja. Kuten vessassa käymiset jne. Eiks tää sitä tarkottanu....?! :D

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköinen annos, varmana maistui :) Kesällä uusien perunoiden kanssa sopisi hyvin tuo kastike, sitten silliä, tai grillilihaa tms. nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistui! :) Ja täytyy sanoa että tuo remoulade oli vielä parempaa kun sai vuorokauden ajan maustua jääkaapissa. Kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin ennakkoon!!

      Poista
  5. Ihana ateria, toimisi meillä tosi hyvin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo remoulade oli kyllä ihan täydellistä. Tein sitä pääsiäisenä lisää ja laitoin tonnikala-munakasrullan täytteeksi, sopi siihenkin erittäin hyvin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)