sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Yksin kotona 1: Tomaatti-vuohenjuustokeittoa


Isäntä oli taas kalareissussa koko viikonlopun ja sain tehdä vain ja ainoastaan itselleni ruokaa. Tälläisinä hetkinä teen yleensä aina jotain sellaista ruokaa, josta tiedän että isäntä ei oikein välitä. Tällä kertaa se oli Minkan ohjeella tehtyä tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Olen haaveillut tästä keitosta jo pitkän aikaa. Harmillisesti en vaan jaksanut leipoa keiton kaveriksi mitään leipää. Kello oli jo lähes puolen yön kun vasta sain keitonkin valmiiksi! :) Hyvää se oli näinkin, mutta varmasti vielä parempaa kun olisi ollut sitä tuoretta, itse tehtyä leipää kaverina.
Alkuperäisellä ohjeella olisi tullut aika paljon keittoa. Siksipä puolitin ohjeen ja tässä nyt ohje niinkuin minä sen tein.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto


3 kypsää tomaattia
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
100 g vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
chiliä

 Pilko tomaatit, paprika, kuoritut porkkanat ja punasipulit paloiksi. Palat saavat olla melko reilun kokoisia, tomaatit voi pilkkoa esimerkiksi neljään tai kuuteen osaan. Asettele pilkotut kasvikset leivinpaperin päälle pellille, kuori joukkoon myös kokonaiset valkosipulinkynnet.
 Pirskottele kasvisten päälle reilusti oliiviöljyä, sekä mustapippuria ja suolaa. Paahda +180 asteessa noin 45 minuuttia.
 Kaada paahtuneet kasvikset isoon kattilaan, kaada mukaan myös leivinpaperilla olevat öljyt. Lisää kattilaan desi vettä, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla rauhassa kunnes porkkanat ovat haarukalla kokeiltaessa täysin pehmeitä.
 Lisää kattilaan kuoritut tomaatit ja chiliä sekä muita mausteita maun mukaan. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja poraa koko kattilallinen tasaiseksi sosekeitoksi. Poraa lopuksi keiton joukkoon reilusti tuoretta basilikaa.


Ja pitihän sitä nyt lasillinen viiniäkin ottaa keiton kanssa. Luulen että valkkari olisi sopinut keiton kanssa paremmin kuin punkku, mutta sitä ei juuri nyt hyllystä sattunut löytymään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)