torstai 4. joulukuuta 2014

Pizzaa kasslerin jämistä


Välillä jotain ei-jouluistakin... ☺ Viikonlopun kasslerin loppu kummitteli vielä jääkaapissa ja pitihän sillekin jotain muuta käyttöä keksiä, kuin pelkästään leikellä Viskille treeninameiksi!
(kyllä Viskin kelpaa....) Tällä kertaa kassleria päätyi myös pizzaan täytteeksi. Yleensä luotan pizzapohjassa Pastanjauhajien ohjeeseen, mutta nyt päätinkin kokeilla jotain uutta ohjetta. Ja ei kyllä ollut pettymys tämä Ruokasurffausta-blogin täydellinen pizzapohja. Luulenpa että siirryn vallan käyttämään tätä ohjetta!

Täydellinen ohut ja rapea pizzapohja (pellillinen)


1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
½ pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
ripaus sokeria

Vesi saa olla reilusti kädenlämpöistä (n. 42 asteista). Mittaa vesi kulhoon ja lisää sekaan kuivahiiva, suola ja pieni ripaus sokeria.
Lisää n. 1 dl jauhoja sekaan ja sekoita hyvin.
Lisää jauhoja pikku hiljaa lisää koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää öljy lopussa ja vaivaa hyvin.
Ota taikina pöydälle ja muutaman minuutin ajan vaivaa oikein kunnolla. Tämä osuus on tärkein työvaihe koska tässä taikinaan muodostetaan sitkoa. Muuten taikinasta tulee irtonainen ja jauhoisen makuinen.Kohota taikinaa lämpimässä paikassa (esim. ritilällä vesialtaan päälle jossa on kuumaa vettä) n. 30 minuuttia.
Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taas hyvin muutaman minuutin ajan.
Kauli taikina todella ohueksi pellilliseksi.Vinkki rapeaan pizzapohjaan on kotikonstein on pellien lämmittäminen tulikuumiksi.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan.Siirrä pizzapohja leivinpaperille ja kokoa pizza siihen.
Kun olet saanut koottua pizzan ota tulikuuma pelli uunista ja nosta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pellille. Paista uunin alaosassa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on tarpeeksi sulanut. Pohja kypsyy nopeasti kun pelli on kuuma ja pohja on ohut.



Tein tupla-annoksen pizzapohjaa, eli kaksi pellillistä pizzaa ja molemmissa oli samat täytteet: pohjaan yrttimaustettua tomaattimurskaa, valkosipulia, revittyä kassleria, suolakurkkua, sipulia, paprikaa ja juustoa. *slurps* Oli hyvää!!! Tarkoitus oli laittaa vielä fetajuusto mukaan, mutta se unohtui jääkaapin perukoille.


4 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen hyvännäköistä pitsaa olet loihtinut. Mulla tulee pitsapohjat tehtyä millon milläkin suhteilla...tuuota pastanjauhajien ohjetta en ole kokeillut. mulla ei kärsivällisyys ja suunnitelmallisuus riitä noin pitkään kohotusaikaan. meillä yleensä pitsan teko alkaa siitä että ai oo mitään syömistä....jaa tekasen pitsan sillä jonkinlaiseen löytyy aina aineita. Aika usein tulee tehtyä myös leivinjauheella tehtävä pohja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin näppäränä pizzapohjan kohoamaan heti töistä tultua ja lähdettiin Viskin kanssa heti sen jälkeen parin tunnin metsälenkille. Lenkin jälkeen saikin alkaa pizzanpaisto puuhiin. Ja suht äkkiä oli pari pellillistä pizzaa höyryävän kuumina tullut uunista ulos, nam! ☺

      Poista
  2. Minun täytyy myöntää, ettei kärsivällisyys itselläni ole riittänyt tuon Pastanjauhajien pizzapohjan kokeilemiseen. Tästä samasta syystä pataleipä on edelleen kokeilematta. Nyhtöpossuakin suunnittelin vuoden päivät ja kebab on edelleen tekemättä vaikka lihatkin ostin pakastimeen. Meillä pizzaa tehdään myös ihan ex tempore, en oikein malta suunnitella asioita etukäteen tai käyttää valmisteluun montaa tuntia, melkein aina kun ruokaa täytyy saada nopeasti. Heh, on tässäkin bloggaaja!:P Toisinaan joinakin viikonloppuina innostun aikaavieviin ruokiin, mutta se on aika harvinaista.

    Ihan jumalaisen herkullisen näköistä pizzaa muuten, mahtavat täytteet!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin mullakaan arkena riittää aikaa/jaksamista minkään aikaa vievien juttujen tekoon. Mutta kohotukset hoituu hyvin sinä aikana kun itse käy koiran kanssa lenkillä! ☺ Todellinen Win-Win -tilanne kaikkien kannalta! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)