tiistai 27. tammikuuta 2015

Taivaallinen kanapasta ♥


Ai vitsi, tämä ruoka pisti taas suupielet aika kovin ylöspäin!! ☺ Tiedätte varmaan sen fiiliksen, kun huomaa onnistuneensa jossain. Huh...tätä pitää kyllä tehdä pikaisesti uudestaan. Löysin tämän ohjeen Terhin keittiöstä, samalla kun bongasin ohjeen broilereiden paistamisesta nesteessä. Tässä on kanat taas paistettu nesteessä, ja kyllä oli niin mehevää kanaa että oksat pois. Terhin blogissa tämä ohje oli muistaakseni nimellä "herkuttelijan ja urheilijan kanapasta". Aika osuva nimi! ☺

Taivaallinen kanapasta


pastaa (esim. putkipastaa, joka imee ihanasti soossia sisäänsä)
kanalientä
suolaa

Kastike:
broilerin rintafilettä 
vichyä/vettä/omenamehua/siideriä
sipulia
valkosipulia murskattuna
tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
mausteita esim.suola, paprikajauhe, chili, mustapippuri
ruokakermaa
tuoretta basilikaa
soijakastiketta
½ limen mehu
pinnalle parmesaania raastettuna

Pastaa varten kuumenna vesi ja lisää kanafondia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää pasta ja keitä hiljalleen al denteksi. Siivilöi pasta.
Kuumenna paistinpannulla rasva ja lisää broilerin fileet, ripottele päälle mausteita; suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta ja mustapippuria myllystä. Ota fileistä pinta kiinni, käännä ja mausta toinenkin puoli. Lisää pannulle nestettä. Idea on hauduttaa miedolla lämmöllä kana fileet kypsiksi. Jos neste meinaa loppua ennen kuin fileet on kypsiä, lisää nestettä. 
Ota kypsät fileet pois pannulta ja lisää paistonesteiden joukkoon tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia. Jos käytit 3-4 kanan filettä, niin purkki tomaattimurskaa on ok. Paistonesteitä on tässä vaiheessa hyvä olla noin 1,5 dl.
Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä valkosipuli murskana. Anna hiljalleen poreilla muutama minuutti. Lisää pannulle tuoretta basilikaa, limen mehu ja kermaa. Keittele hetki kasaan. Lisää tarvittaessa mausteita ja soijakastiketta.
Laita kanan fileet takaisin pannulle (minä leikkasin fileitä vähän pienemmiksi paloiksi) ja anna hiljalleen poreilla miedolla lämmöllä. Tarkista maku. Lisää joukkoon vielä siivilöity pasta ja anna hetki lämmetä.
Raasta pinnalle parmesania ja nauti!! ☺




4 kommenttia:

  1. Oijoi, mikä ohje! Kokeillahan tämä täytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin pääsi herkkulistan kärkeen!! Nam, tätä pitää saada uudestaan ja pian!! ☺

      Poista
  2. Mä tein tätä juuri eilen! On todellakin taivaallisen hyvää! Tästä tuli vakkariresepti meidän huushollissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit Tita kertomaan että pasta oli onnistunutta! Ja kiitos muistutuksesta, pitää itsekin tehdä tätä taas joku päivä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)