tiistai 3. maaliskuuta 2015

Värikäs broileri-pastasalaatti


Tätä salaattia oli tarjolla meidän omissa häissä, ja silloin taisin kaikessa hässäkässä unohtaa lisätä ohjeen tänne. Kivan makuinen salaatti ja kerrankin jotain, johon ei ole lisätty majoneesia, kermaviiliä tms. kastiketta.
Helppo ottaa evääksi, joka on ehdoton edellytys näiden salaattien teossa.

Värikäs broileri-pastasalaatti


200 g (keittämätöntä) täysjyväpastaa
1 tlk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1 punasipuli
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 (300 g) jäävuorisalaatti
½ kurkku
1 punainen paprika
2 rs (900 g) broilerin fileitä
1 ruukku rucolaa

Kastike:
3/4 dl salaattijuuston öljymarinadia
½ dl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.
Valmista kastike. Valuta öljy salaattijuustopurkista kulhoon. Lisää sitruunamehu. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Leikkaa kuorittu, halkaistu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita pastan joukkoon sipulit ja tomaatit. Anna pastan maustua ja jäähtyä.
Revi salaatti, viipaloi kurkku ja suikaloi paprika. Paista broilerifileet pannussa kypsäksi ja siivuta ne sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita isossa asiasta salaatti, kurkku, jäähtyneet broilerisuikaleet, pastaseos ja juustokuutiot. Levitä salaatin pinnalle paprika ja rucola. 



Pilkoin salaatin päälle vielä vähän kevätsipulia, kun sitä sattui jääkapista löytymään.


..ai mihinkö mun aika menee, kun ei enää oikein tahdo olla aikaa kokkailla ja leipoa..?! No, se menee tämän pikkutyypin kanssa! ☺ 


Sillä on nyt joku riiviökausi meneillään! Virtaa löytyy ku pienestä kylästä, mikä tietenkin on ihan normaalia tuollaiselle nuorelle duracell-patterille. Ollaan lisätty sille nyt roimasti liikuntaa ja muuta tekemistä. Ehkä se joskus saadaan aisoihin..... ☻ Tai ehkä ei....sen aika näyttää! ☺

10 kommenttia:

  1. Täytyypäs ottaa ohje talteen :) Mun salaatti-innostus jatkuu edelleen, vaikken blogiin saakka oo juuri mitään saanutkaan. Lounassalaatit kun syntyy yleensä edellisen päivän ruoanjämistä.

    Ihana pikku-riiviö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin erilaisia pastasalaatteja tehdään joka viikko, kun isäntä niitä aina vinkuu, mutta yleensä ne on aina jotain tonnikalajuttuja. Nyt halusin vaihteeksi broileria.
      Mä voisin tuoda tuon riiviön ihan mielellään hetkeksi teille hoitoon, näet sen ihanuuden.... ☺ Vai tehdäänkö joskus pikku-riiviöiden vaihto...?! ♥☺

      Poista
  2. Herkullisen näköstä salaattia mitä popsisin vaikka joka päivä, tai ainakin joka toinen.... meillä tykätään melkeinpä enemmän just tällaisista salaateista mihin ei tule majoneesia, kermaviiliä tms valkosta soosia. Ja tässä sinun salaatissas on ihan kunnolla brloileriakin. Mulla kiehuu tällä hetkellä kattilallinen kaalikeittoa mitä miehet saavat syödä ja itekkin vähän lientä lipitän. olen pitänyt hieman paaston tapaista muutamia viikkoja, siksikin vähemmän kierrellyt blogeissa. Illalla kävin Viskin blogissa lueskelemassa kuulumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi!! ♥
      Täällä ei kans tekisi paasto yhtään pahaa...Satuin yks aamu käymään vaa'alla ja ne lukemat oli sellaiset että pysäytti taas hetkeksi. Mutta ajattelin ensin kokeilla mitä saan aikaiseksi pelkällä liikunnan lisäämisellä. Jos se ei tepsi, niin tarkistetaan sit uudelleen sitä ruokavaliota! ☺

      Poista
  3. On kyllä älyttömän herkullisen näköistä salaattia! Pistämpä ohjeen korvan taakse vaikkei tilaa oliskaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on siellä korvan takana jo aika monta reseptiä..mietin joskus että kuinkakohan isot korvat mulla oikein on, kun niiden taakse mahtuu vaikka ja mitä! ☺ Mutta vahingosta viisastuneena (tietokoneen kovalevy hajosi ja kaikki koneelle tallentamani reseptit meni siinä) olen alkanut tulostaa supermielenkiintoiset ohjeet paperille ja laitan ne kansion väliin talteen. Nyt ei enää tarvitse laittaa kaikkea pelkästään korvan taakse.... ☻

      Poista
  4. Ihanan näköinen salaatti, kokeiluun menee meilläkin! Tällaisia salaatteja tulee tehtyä erityisesti mökkeillessä ja grillaillessa kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tälläset salaatit on ihan ykkösiä! Etenkin nämä versiot joissa ei ole majoneesia, niin ei tarvitse pelätä että menevät lämpimässä pilalle niin herkästi.

      Poista
  5. Heippa! Kihlajaisiin tämä ois täydellinen salaatti, mutta kuinka monelle tästä riittää? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mulla on jäänyt ihan täysin huomaamatta tämä sun kysymys!! :(
      Meillä tarjottiin tätä samaa salaattia häissä ja tein sinne kaksinkertaisen annoksen ja meitä oli n. 30 syöjää.
      Eli jos on muutakin tarjottavaa niin veikkaisin että tästä riittäisi n. 15 hlölle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)