sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Savulohirulla


Serkun ylioppilasjuhlat juhlittu onnistuneesti ♥
Muutamia leipomuksia tein niihin juhliin, ja jaetaan niitä nyt pikkuhiljaa tännekin. Ensimmäisenä vähän suolaista, eli savulohirulla. Olen joskus ennenkin tehnyt yrittänyt tehdä tätä, mutta muistan että silloin en paistanut tuota pohjaa tarpeeksi ja kun aloin irroittamaan leivinpaperia pohjasta, meni koko pohja palasiksi. Vähän pelkäsin, että mitenköhän nyt käy, mutta onneksi kaikki meni ihan hyvin. Muutama kohta tuosta tuulihatturullasta oli aika kovin kiinni leivinpaperissa, mutta ne eivät onneksi repeytyneet ihan läpi asti.
Ohje on K-kaupan resepteistä. Rulla kannattaa tehdä ajoissa jo jääkaappiin makuuntumaan, mielellään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Savulohirulla 
(n. 15 viipaletta)

Pohja:
100 g margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
½ (150 g) purjoa
1 rkl öljyä
1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 tlk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna

Koristeeksi:
1 sitruuna
tilliä

Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä.
Paloittele lohi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle purjo, lohi ja tilli.
Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. Viipaloi lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.


Juhlat venyivät pikkutunneille saakka, joten voin sanoa, että vieläkin väsyttää ja kovin... ☺ Mutta eihän ylioppilaaksi päästä kuin kerran elämässä, joten pitäähän sitä nyt toisen puolesta vähän juhlistaa.... ♥

5 kommenttia:

  1. Meillä juhlittiin myös tyttären ylppäreitä ja leivoin niihin monenmoista. Tarkoitus on tehdä pieni postaus herkuistakin!
    Täälläkin väsymys painaa. Juhlat aloitettiin jo pe. Kun pitkämatkalaiset majoittuivat kotiimme. Paljon on juteltu ja naurettu, mutta nyt väsyttää. Puolituntia palaverin alkuun- iiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kävinkin katsomassa että teilläkin on siellä juhlittu! Onnittelut uuden ylioppilaan äidille!! ♥
      Mulla sai olla talo vinksinvonksin kun juhlat ei ollut meillä, minä vain leivoin ja se oli siinä! Mukavat juhlat oli ja kahden vuoden päästä sitten uudet juhlat, kun saman perheen toinen tyttö pääsee ylioppilaaksi.

      Poista
  2. Meilläkin juhlittiin melko myöhään, tosin mä pysyttelin vesilinjalla. Olin niin rikki-puhki-poikki, ettei tullut mieleenkään juoda mitään. Onneksi näin, sillä muuten olisi ollut melko raskas kotimatka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minäkin pysyttelin vesilinjalla. Olen tullut niin mukavuuden haluseks että haluan aina päästä omaan sänkyyn nukkumaan! ☺

      Poista
  3. Näyttää toosi hyvältä,ja taatusti olikin...lohta,tuorejuustoa yms.nams

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)