torstai 8. lokakuuta 2015

Juustoinen makaronilaatikko


Välillä näitä ihan "normaalejakin" ruokia tänne väliin. Tässä erittäin helppo ja kuulemma myös erittäin maistuva makaronilaatikko. Maistui kuulemma hieman lasagnelle, mitä sitten tarkoittikin. Mutta jotain hyvää joka tapauksessa, koska lasagne taitaa olla meidän molempien suurinta herkkua. Ja tämäkin ruoka paistui kätevästi leivinuunissa. Ai että mä tykkään näistä viileistä ilmoista, kun saa pitää tuon leivinuunin jatkuvasti lämpimänä! ♥

Juustoinen makaronilaatikko


400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl oreganoa
ripaus mustapippuria
1½ litraa vettä
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) tummia makaroneja
150 g Koskenlaskija- sulatejuustoa (voimakas)
½ tl suolaa

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Mausta tomaattipyreellä, oreganolla ja mustapippurilla. 
Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia. Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.


Käytiin eilen melkein koko perheen voimin (kisut jäi kotiin) pyörälenkillä. Otin kameran mukaan, jotta sain kuvata aina kun jotain kuvattavaa löytyi. Oli lähellä etten saanut erittäin hyvää kuvasarjaa kun kettu ajoi rusakonpoikasta takaa. Mutta juuri kun sain pyörän parkkiin ja kameran esiin, oli tilanne jo ohi... :/ No, pelastettiin siinä samalla yhden rusakonpoikasen henki ja yksi kettu jäi nälkäiseksi. Ja oli muuten komia kettu. Harvoin näkee niin oranssia ja tuuhea turkkista kettua.


Ja Pimu on alkanut temppuilemaan ja pitämään hauskaa puissa. Aiheuttaa mulle aina välillä kunnon sydämentykytyksiä...

Majakka oli vähän jo jäässä aamulla.

6 kommenttia:

  1. Kiva ohje, lasagnen makuinen makaronilaatikko on just hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mäkin asian ymmärsin että onnistuin tekemään ihan kohtuullisen hyvää makaronilaatikkoa! :)

      Poista
  2. Tuota ruokaa voisi vaihtelun vuoksi kokeilla joskus. Näytti niiiin hyvältä, ja varmasti myös maistui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausta en voi itse sanoa mitään, mutta uskottakoon tuota meidän isäntää, joka kyllä on jonkinmoisia keitoksia joutunut maistelemaan ;)

      Poista
  3. Meillä tänään myös makaronilaatikko päivä. Teen myös usein makaronikaatikon koskenlaskija juustoa sekaan laittaen, mutta nyt pitkästä aikaa aivan perus makaroonilaatikko päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olen yhdellä sun ohjeella tehnytkin. Löysin sen tuolta reseptiarkistoista. Muistan että se oli hyvää!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)