torstai 1. lokakuuta 2015

Mustakaali-jauhelihakeitto


Keitot on erinomaisia ruokia, mutta nyt saa käyttää hiukan enemmän mielikuvitusta, että millä korvata peruna keitossa. Tietysti sen voi vaan jättää pois, mutta onhan se ihan kiva että keitossa olisi jotain muutakin kuin porkkanaa ja sipulia. Tämä oli ihan hauska keitto ja sisälsi aikamoisen määrän kasviksia. Menin vaan paistamaan kasvikset kookosöljyssä ja tuo isäntähän maistoi heti sen maun valmiista keitosta. Sain siis syödä koko ison kattilallisen ihan yksinäni. Eli jos perheessänne on joku, joka ei tykkää kookosöljyn mausta, niin kannattaa vaihtaa se esim. oliiviöljyyn. Mustakaali oli kiva uusi tuttavuus. Se hyppäs mun ostoskoriin vähän salakavalasti Lidlissä, mutta onneksi samantien Paleokeittiöstä löytyi tämä keitto-ohje. Mustakaalista taitaa saada lehtikaalin tapaan tehtyä sipsejä, täytyykin kokeilla loppukaalista tehdä niitä! ☺

Mustakaali-jauhelihakeitto


400-500 g jauhelihaa
    2-3 porkkanaa
    pari sellerinvartta
    150 g mustakaalia
    pari tomaattia
    1 purjo
    1-2 punasipulia
    2-3 valkosipulinkynttä
    1-2 laakerinlehteä
    1 l lihalientä
    maustamiseen rouhittua mustapippuria, himalajansuolaa ja hieman chilijauhetta
    paistamiseen kookosöljyä / oliiviöljyä
    viimeistelyyn oliiviöljyä

    Pese ja pilko kasvikset.
    Ruskista jauheliha pannulla tai kattilassa ja laita sivuun odottelemaan omaa vuoroa.
    Kuumenna 2-3 isoa ruokalusikallista kookosöljyä isossa kattilassa. Lisää joukkoon chilijauhe sekä kaikki muut kasvikset paitsi tomaatti ja mustakaali.
    Kuullota kasviksia n.15-20 minuuttia öljyssä pyöritellen.
    Lisää mustakaali ja jatka kuullottamista, kunnes kaali alkaa painua hieman kasaan.
    Lisää tomaatti ja jatka kasvisten hämmentämistä muutamia minuutteja.
    Lisää lihaliemi ja laakerinlehdet, kiehauta ja jätä kiehumaan miedolla lämmöllä kannen alle.
    Lisää joukkoon jauheliha kun kovat kasvikset alkavat hieman pehmenemään.
    Keittele kasvikset kypsäksi ja mausta. Keitto on valmista kun kaikki kasvikset ovat pehmeitä.
    Viimeistele valmis keitto isolla kädellä oliiviöljyä.


 Olen nyt päättänyt, että seuraan loppuvuoden ajan mihin meidän talouden rahat aina tehokkaasti häipyy! ☺Tai enhän minä voi toisen osapuolen rahankäyttöä vahtia, mutta tuo oma kiinnostaa. Kuinka paljon menee rahaa kauppaan? Kuinka suuri osuus siitä on jotain ihan turhaa? Onko joku paikka missä voisi säästää? Se selviää ehkä vuoden lopulla. Voin tänne laittaa kuukausien päättyessä vähän väliaikatietoja, että mihin ollaan tuhlattu. Tai siis toivottavasti EI olla tuhlattu ;)
Karu fakta vaan taitaa olla, että mitä suuremmat tulot, sitä suuremmat menot. Aina se raha vaan on finaalissa.... ☻Lottovoitto ei ehkä tuo onnellisuutta, mutta kyllä se monta pientä murhettakin veisi mennessään.


2 kommenttia:

  1. Samaa rahan haihtumista ihmettelen minäkin. Joskus pidin kirjaa siitä mihin rahat meni, mutta en oo enää aikoihin jaksanut. Voisi seuranta tehdä taas ihan hyvää, jos samalla saisi karsittua turhia menoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ainakin nyt parin päivän aikana huomannut, että ei jaksa ostaa mitään ylimäärästä, niin ei myöskään tarvii kirjata niitä sit siihen taulukkoon. Mutta saa nähdä kuinka kauan tätä säästelyintoa riittää! :D Olis kiva kun olis sen verran rahaa, ettei tarttis ruokakaupassa aina laskea senttejä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)