lauantai 3. lokakuuta 2015

Puolukka-toscakakku (vehnätön)


Lähdin torstaina niin rehvakkaana yhdistetylle metsälenkille/puolukoiden metsästysreissulle, taskussa kolme 3 litran pakastepussia. Tarkoitus oli kerätä ne täyteen puolukoita. Toisin kävi. Kaikki ne paikat jotka olin valmiiksi käynyt katsomassa, oli käyty jo jonkun muun toimesta putsaamassa. Sen verran sain, että muutamat piirakat/puurot saan tehdyksi, mutta siinä se. Pitää lähteä viikonloppuna etsimään uusia mestoja. Täytyy vielä pieni purkillinen puolukkaa saada mun vanhemmille vietyä, kun tilasin heiltä puolukkalikööriä, mutta pitäis varmaan ne puolukat saada ekaks... ☺
Ja edelleenkin toscakakku on ihan mun suosikkia tälläisistä perinteisistä herkuista. Ei tämä mun tädin tekemää voittanut (koska se vaan on parasta), mutta kyllä tämäkin ihan syötävää oli. Oli ainakin tunteella kerätyt marjat mukana! ♥ Ja yllättävän hyvin onnistui ilman vehnäjauhoja.

Puolukka-toscakakku


6 kananmunaa
100 g voita
1 dl kermaa
1 dl sokeria (tai makeutusjauhetta)
2 dl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
puolukoita (tai muita marjoja)

Mantelitäyte:
100 g voita
100 g mantelilastuja
½ dl sokeria (tai makeutusjauhetta)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa, sekoita joukkoon voi ja kerma. Sekoita leivinjauhe kookosjauhoihin ja siivilöi jauhoseos munaseokseen varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan (24 cm) ja lisää haluamasi määrä puolukoita kakun pinnalle ja nosta uuniin 15 minuutiksi.
Sulata sillä välin mantelitäytettä varten voi pannulla. Lisää mantelit ja sokeri voin joukkoon.
Nosta kakkupohja uunista ja levitä mantelitäyte sen pinnalle. Paista vielä 15 minuuttia.


Tuossa pohjassa oli erittäin mukava koostumus ja aion tätä pohjaohjetta käyttää kyllä uudestaankin vaaleiden kakkujen leivonnassa. Hiukan suussa jo vivahti maku jostain kivasta kinuski-puolukkakakusta.... ☺
Ja ehkä myös kinuskivaahto sopisi tämän kakun kaveriksi, nam ja slurps... ☺


Käytin pohjassa puolet intiaanisokeria ja puolet makeutusjauhetta. Ja tuossa tosca-täytteessä käytin pelkkää makeutusjauhetta. Kuten huomaatte, makeutusjauhe ei "karamellisoidu" samalla tavalla kuin tavallinen sokeri, eli tuosta päällysestä ei tullut sellaista kunnon toscaa. Mutta kyllä tämä näinkin alas meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)