tiistai 27. lokakuuta 2015

Täytetty lihamureke


Lihamureke ohjeita löytyy täältä blogista jo ennestäänkin pari, TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ. Mutta enää en noita ohjeita voi käyttää. Niissä töksähtää heti sekä sipulikeitto että korppujauhot. Ilman korppujauhoja pärjää keposestikin, mutta entäs kun on tottunut maustamaan aina lihapullat ja -murekkeet sipulikeitolla..?! En satavarma ole mitä tuo sipulikeitto edes sisältää, mutta parempi jättää kaikki nuo puolivalmisteetkin syömättä, kun iho ja vatsa reagoivat niihin aika nopeasti. Onneksi Fibrex-pussin (sokerijuurikaskuitua hiutaleina) kyljessä sattui olemaan lihapullien ohje, joka ei sisältänyt mitään viljoja. Sitähän oli pakko testata. Tykkään enemmän tehdä murekkeita kun lihapullia, koska murekkeen reunalle saa samalla kypsymään kasviksia ja kaiken lisäksi niistä tulee ihan mielettömän hyviä kun imevät kaiken murekkeesta tulevan lihaliemen itseensä.

Täytetty lihamureke


700 g sika-nautajauhelihaa
1 dl Fibrexiä
3-4 dl vettä/kermaa
1 kananmuna
2 sipulia pieneksi pilkottuna
2 tl suolaa
mustapippuria rouheena
kuivattuja yrttejä

Täyte:
150 g sulatejuustoa
100 g herneitä

+ pakastekasviksia

Sekoita Fibrex ja vesi/kerma (käytin puolet ja puolet). Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta pötkö voideltuun uunivuokaan. Tee murekkeen keskelle pitkittäinen kolo, johon laitat täytteet. Muotoile kolo umpeen ja täytä vuoka pakastekasviksilla. Paista 225 uunissa noin 30-45 minuuttia.


 Tuo Fibrex näyttäs olevan kaiken lisäksi aika kuitupitoinen aine, kuitupitoisuus huimat 67 %. Eli jos mietityttää oma kuidun saanti, niin kannattaa lisätä Fibrexit ruokavalioon. Lisäksi näissä hiutaleissa on suuri määrä magnesiumia. Etenkin urheilijoille erittäinkin tarpeellinen aine. 
Ja mikäli oma vatsa kestää ruista ja vehnää, niin kokeilkaapa NÄITÄ huippuhyviä sämpylöitä. Tulee nimittäin ihanan rapsakoita ja maukkaita ja ilmeisesti tuo Fibrex lisää myös sämpylöiden säilyvyyttä. Eli ei turha aine ollenkaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)