keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Täytetyt kananmunat & grillausta kotosalla


Viime perjantaina grillailtiin kotosalla ja ihasteltiin hienoa punaista iltaa. Huomasiko joku muu saman valoilmiön? Yhtäkkiä kaikki muuttui punertavaksi ja tietyt värit, kuten sininen, vihreä ja punainen näkyivät tuplasti kirkkaampina. En meinannut malttaa millään mennä sisälle tuona iltana, mutta kovan sateen saattelemana oli lopulta pakko mennä. Ihana ilta ♥ Ja ei pelkästään tuon ilman takia, vaan myös ruoka & seura oli hyvää. Isännän kanssa kaksin grillailtiin kotipihalla. Ja olihan meillä tietysti se yksi "perskärpänen" mukana, niinkuin aina. Jääkaappi oli aika tyhjillään, mutta hyvin sai taas löytyvistä aineksista tehtyä kunnon syömingit. Parasta antia oli ehkä nämä täytetyt kananmunat. Ohje on Fanni ja Kaneli -blogista. Helppoja ja nopeita tehdä, herkullisia syödä. 

Täytetyt kananmunat

8 kananmunaa
3 rkl majoneesia
3 tl hunaja-dijonsinappia
2 rkl ruohosipulia (silputtua)
suolaa & pippuria

Koristeluun:
savupaprikajauhetta
chilihiutaleita
ruohosipulia
tilliä

Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. Keitä munia 10 minuuttia.
Kaada vesi pois ja laske kattilaan kylmää vettä. Anna jäähtyä muutama minuutti vedessä ja kuori munat. Halkaise munat terävällä veitsellä pituussuunnassa.
Laita keltuaiset kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaisen samettista. Laita seokseen lisää majoneesia jos se tuntuu liian jähmeältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle savupaprikajauhetta, chilihiutaleita, ruohosipulia ja tilliä.


Grilliin päätyi tällä kertaa Kivikylän pintamaustettua grillikylkeä. Olin sitä kerran vanhempieni luona syönyt, ja oli niin hyvää, että pakko oli itsekin sitä ostaa. Annoin lihan olla ensin uunissa reilu pari tuntia / 150 astetta. Liha sai jäähtyä, paloittelin sen jäähtyneenä. Ja sit ei muuta kuin grilliin ottamaan lämpöä ja vielä hieman väriä pintaan.


Kaalisalaatin tein varhaiskaalista, porkkanasta ja punasipulista. Kastikkeessa oli tällä kertaa aiolia, sitruunanmehua, vähän sinappia, suolaa ja mustapippuri rouhetta.


Tampereen reissulta ostettiin tuollainen Pyynikin käsityöläispanimon "maistelupakki" ja kyllähän nämä erikoisoluet aina tuovat oman säväyksensä näihin syömingeihin.

Grillimaisteri ♥

Joen toisella puolella tepasteli tälläisiä ihanuuksia. Katsokaa kuinka pieni tuo vauva oikein on..... ♥


 Kelin punaisuutta oli hieman hankala vangita kameralle, mutta kyllä näistä vähän huomaa että värit on jotenkin normaalista poikkeavat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)