keskiviikko 3. elokuuta 2016

Makeaöverit - Bannofee mustikoilla


Mikäs sen parempi tapa aloittaa päivä, kuin syödä kunnon äklömakeeta bannofeeta?! Tai täytyy tunnustaa, että päällä olevien mustikoiden (ja musta-ja punaherukoiden) ansiosta tämä ei ollut IHAN NIIN äklömakeeta kuin perusbannofee. Mutta tää vaan on niiiiiiiin hyvää!! Oli ihan kuinka äklöä tahansa. Ja nopea tehdä. Mulla tais mennä pyöreästi 15 minuuttia tän valmistukseen. Ei paha, vaikka vieraat oliskin jo melkein oven takana. Tällä kertaa ne syöjät odottivat työpaikalla! :)

Bannofee mustikoilla


Pohja:
260 g Digestive keksejä (gluteeniton)
70 g voita

Täyte:
1 prk makeutettu kondensoitu maito
2 banaania
2 dl vispikermaa
sokeria
mustikoita (tai muita marjoja)

Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit. 
Vaahdota kerma ja mausta makusi mukaan sokerilla. Levitä kermavaahto banaanien päälle. Irroita Bannofee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. 
Koristele ennen tarjoilua esim. tuoreilla marjoilla. Kirpeät marjat sopivat tähän erinomaisen hyvin. 


HUOM! Käytän tähän aina tätä valmiiksi keitettyä kinuskia. Säästää aikaa eikä hinnassakaan taida olla mitään eroa siihen keittämättömään verrattuna.

Kuva: Kinuskikissa
Kokeile myös Puoloffeeta, Mustoffeeta ja pieniä Bannofee leivoksia


Moni surkuttelee jo, kuinka kesä on jo ohi. Mutta hei, elokuu on vielä kesää. Ja sitä paitsi kesän jälkeen alkaa parhain vuoden aika - SYKSY ♥


...silti kyllä ehkä pikkiriikkisen verran nautin tästä ihanasta valoisuudesta!! :)

2 kommenttia:

  1. Mustikka-banoffee, mikä ihana idea! Ja varmasti tosiaan vähän vähemmän ällömakea (vaikka makeaöverit on kyllä välillä paikallaan!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka toi kyllä mukavaa raikkautta tähän muuten niin makeaan piirakkaan. Mutta välillä tosiaan on ihan ansaittua vetää kunnon makeaöverit! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)