lauantai 14. tammikuuta 2017

Gluteenittomat porkkanarieskat


Viime sunnuntaina hehkutin kuinka kaupasta saa nyt todella edullisesti suomalaisia juureksia. No niin on saanut myös joulun jäljiltä erittäin edullisesti lanttu-ja porkkanasosetta. Tuossa omassa lähikaupassa maksoi kilon soseet ainoastaan 0,50 €. Ja se on aika vähän se. Ei paljon kannata ruveta itse kuorimaan, keittämään ja soseuttamaan.
Ostin pakastimeen molempia laatuja muutamat pussit ja yksi pussi porkkanasosetta päätyi näihin rieskoihin. Ohjeeseen idean otin Viljattoman vallaton -blogista. Siellä rieskat oli tehty bataatista. Ja koska bataatti on vähän makeampaa kuin porkkana, niin suosittelen vähän lisäämään esim. siirappia taikinan joukkoon.
Rieskoja paistui 2,5 pellillistä eli taas riittää hetkeksi leipää. 

Gluteenittomat porkkanarieskat


1 kg valmista porkkanasosetta
2,5 dl hirssijauhoa
2,5 rkl psylliumia
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
5 kananmunaa
maun mukaan tummaa siirappia

 Laita uuni lämpeämään kiertoilmalle 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja kananmunat porkkanasoseen joukkoon. Lisää mukaan tarvittaessa vähän siirappia.
Jaa taikina lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperilla päälystetylle uunipellille. Tasoita porkkanakeot lusikalla pyöreiksi rieskoiksi.
Paista rieskoja 15 minuuttia.


P.S. Nämä rieskat toimivat myös mainiosti pizzapohjina, kokeiltu on! 😋


Tällä viikolla tuli kokkailtua myös pitkästä aikaa Mustapekka-naudanlihapataa lohkoperunoiden ja (jouluisten) juuresten kanssa. En laittanut ihan ohjeen mukaisesti noita "joulumausteita", vähän vähempikin piisas. Mutta hyvät juurekset tuli joka tapauksessa.


4 kommenttia:

  1. Pitääpä vaimolle vinkata tuosta. Hän syö pääosin gluteenitonta leipää kun maha ei tykkää vehnästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkaa ihmeessä! Täällä mun blogissa on muutenkin paljon gluteenittomia ohjeita. Mulla ei myöskään ole mitään diagnosoitua keliakiaa, mutta maha voi paremmin kun välttelee vehnää.

      Poista
  2. Ollaan monesti mietitty, että pitäiskö siirtää omaa joulun viettoa viikolla, niin sais kaikki jouluherkut ostettua alesta. XD Herkullisen näköisiä rieskoja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi olis kyllä niin hyvä idea!! Jo jouluaattona kun menee kauppaan, niin kaikki joulukamat on lähes tulkoon puoleen hintaan. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)