torstai 16. maaliskuuta 2017

Tonnikala-pastasalaatti


Pastasalaatti reseptejä löytyy täältä blogista jo lukemattoman paljon, mutta kai yksi uusi vielä mukaan mahtuu. Tätä salaattia tein isännän siskonpojan rippijuhliin. Multa tilattiin sekä tonnikala-että broileripastasalaattia. Broiskusta tein TÄTÄ superhyväksi todettua salaattia. Juhliin oli kutsuttu n. 50 henkilöä, joten tein salaatin tuplana. Ja riitti hyvin, taisi jopa jäädä vähän yli. Samoin tätä tonnikalasalaattia tein tupla-annoksen ja sekin riitti hyvin, taisipa jopa tätäkin vähän jäädä. Ohjeen löysin Voimalantie-blogista. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta jätin kermaviilit laittamatta kokonaan. Maistelin salaattia sitruunamehun lisäämisen jälkeen ja totesin sen niin herkulliseksi, ettei tosiaankaan tarvitse enää mitään kermaviiliä / majoneesia. Ja itselle olen tehnyt tätä salaattia gluteenittomasta makaronista.

Tonnikalapastasalaatti


1 pss kuviopastaa (käytin gluteenitonta)
3 prk tonnikalapaloja öljyssä
2 maustekurkkua
1 iso paprika
½ punasipuli
1 pss pakasteherneitä
tuoretta tilliä
puolikkaan sitruunan mehu

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Kuutioi maustekurkut ja paprika. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita isossa kulhossa pasta, kurkut, paprikat, punasipuli, valutettu ja haarukalla pienennetty tonnikala. Pyöräytä pakasteherneet kiehuvassa vedessä ja sekoittele ne salaattiin. Lisää sekoittelun aikana mukaan sitruunamehu ja haluamasi määrä tillisilppua. Anna maustua yön yli jääkaapissa kelmulla tai kannella suojattuna.

Sanoisin, että buffet pöytään tästä riittää noin 20-30 hengelle, riippuen kuinka paljon on muuta tarjottavaa.

Tämä salaatti on siitä kiva, että se on helppo ottaa evääksi mukaan, koska siinä ei ole helposti pilaantuvia maitotuotteita / majoneeseja. Välillä kun on reissussa vähän hankala saada ruokia kylmään. Tälläinen pastasalaatti on muutenkin ihan ääreist näppärä ruoka. Nyt kun paljon tulee juostua, pitää vähän enemmän kiinnittää myös huomiota siihen, että muistaa syödä tarpeeksi ja tarpeeksi usein. Tälläinen salaatti käy sekä tankkausruokana, että myöskin palautusruokana. 


Meillä salaatin seurana meni paprikapossua, veneperunoita ja Lidlistä löytynyttä (ihan sairaan hyvää) valkosipuli aiolia. 


Viskiltä vielä vauhdikkaat kevätterveiset kaikille blogin lukijoille! 😁



4 kommenttia:

  1. Tämäkin resepti menee testaukseen! Tykkään tonnikalasta ja tällainen helppo arkiruokaohje on aina tarpeellinne. Onko nuo kuvat viikonlopulta, vieläkö teillä on maassa noinkin paljon lunta? Meiltä lumet lähti kokonaan. Tai jonkunverran on sitä lumikasaa jäljellä, johon talvella lumet kolasin kasaan. Muuten on lumetonta, saapi nähdä pysyykö niin. Toivottavasti pysyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kuvat ovat jo muutaman viikon takaa, jolloin vielä oli noin talvista. Nyt ei taida olla enää pihassa yhtään lunta. Aika tehokkaasti sulivat kun oli taas niin nätti keli viikonloppuna. Joki on vielä umpijäässä. Joutsenet tekevät joka päivä ylilennon ja käyvät tarkastamassa että koska pääsevät siihen meidän rantaan taas asustamaan. Oikein jo innolla niitä siihen odottelen! :)

      Poista
  2. maistuisi,tykkään tonnikalasalaateista...pitääpä olla silmät auki lidlissä ;) Ihana Viski <3

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloinen resepti! Ihanan vauhdikkaat terkut Viskiltä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)