tiistai 11. huhtikuuta 2017

Helppo lasagnette


Mieleni teki kovin lasagnea, ja vaikka blogista jo paljon hyviä lasagneohjeita löytyykin niin ainahan sitä yksi uusi ohje mukaan mahtuu. Lasagnen sijaan päädyin kuitenkin kokeilemaan vaihtelun vuoksi lasagnettea. Löysin Valion sivuilta mielenkiintoisen ohjeen, mutta ylläripylläri täältä ei taas saanut mitään valmista juustokastiketta, joten vähän piti soveltaa. Mutta tästä tuli oikein hyvää ja ihan mielettömän vähällä vaivalla. Tätä tehdään kyllä uudestaankin. Ehkä vielä vähän tuunataan yrteillä ja erilaisilla juustoilla... 😋

Lasagnette


700 g jauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
2 rkl perunajauhoja (tai vehnäjauhoja)
oreganoa
rouhittua mustapippuria
suolaa
750 g Dolmio Classico pastakastiketta (TAI 2 prk tomaattimurskaa)
n. 1 dl vettä
400 g pastaa
2 prk juustonmakuista ruokakermaa
juustoraastetta


    Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa tai isossa, pinnoitetussa kattilassa. Ripottele päälle jauhot ja kääntele hetki. Mausta. Sekoita joukkoon pastakastike/tomaattimurskat. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää joukkoon. Keitä 2 - 3 min. Lisää joukkoon pasta. Sekoita.
 Lado voidellun uunivuoan (2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle 1 prk ruokakermaa ja pari kourallista juustoraastetta. Toista samanlainen kerros. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Yks päivä vilkuilin Tokmannin esitettä ja siinä oli tarjous 3 lasagne/lasagnette pakettia vitosella. Eikös niihin lisätä vaan jauheliha ja jotain nestettä..?! Vitsit että pääsis halvalla jos vaan tykkäis niistä valmisjutuista. Mutta täytyy sanoa, että sen kerran kun itse "erehdyin" itse tekemään lasagnen niin en kyllä ole tuota valmista tavaraa pystynyt tekemään. Eikä kyse ole siitä, että olis joku ongelma puolivalmisteiden kanssa. Se maku on vaan jotenki liian "teollinen" mun makuun. Ja se on siis ennen ollut mun suurta herkkuruokaa.
Ja varmasti vieläkin saisin sitä syötyä jonkun, mutta jonkun muun tekemänä 😜


Meillä oli kolmen viikon ajan lainassa mainio kärrysauna. Voin aika lailla valehtelematta väittää että saunottiin siinä lähes joka ilta kolmen viikon ajan. Ulkoapäin se näytti aika pieneltä, mutta kyllä siellä näppärästi olisi saunonut isompikin sakki kun vaan me kaksi. Ja mikä parasta, siellä sai pikkupadassa veden lämpimäks, joten pesutkin onnistui saunassa. Ei sisäsuihkua tullut paljoa käytettyä.


Kärry laitettiin ihan rantaan, vielä paljon rannempaan missä meidän "oikea" sauna on. 
Ja oli siinä vaan hieno vilvotella iltaisin tähti taivaan alla, kaikessa hiljaisuudessa. Hyvä muistutus siitä, että miksi tämä paikka aikoinaan ostettiin. 
Oma rauha, hiljaisuus, luonto. ♥


Oma saunakin alkaa jo olemaan suht hyvällä mallilla, vaikka paljon työtä (ja rahaa 😓) vielä vaatiikin. Mutta kaikki aikanaan. Kunpa tuo isäntäkin jaksaisi olla yhtä malttavainen. Se on vähän sellaista sorttia kaikkihetimullenytmaksoimitämaksoi.... 😱



Ja kunpa saataisiin vakuutusyhtiönkin kanssa asiat lutviutumaan. Tänään lähti ERITTÄIN tiukkasanaista palautetta Ifille tästä meidän vakuutusneuvojasta.... 😬 Ihan kun tämä ei olisi jo tarpeeksi hermoja raastavaa ilman töykeää asiakaspalveluakin. Tähän mennessä ollaan kyseiseen vakuutusyhtiöön oltu erittäin tyytyväisiä, mutta nyt kyllä valitettavasti käy vakuutusyhtiön vaihto mielessä... 


6 kommenttia:

  1. Ja vielä ku on niin yhteistyökyvytön urakoitsijakin!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No mut hei sehän on ihan yhteistyökyvytön, minkäs sille mahtaa.... :D :D
      Meistä saa vakuutusyhtiö nyt hyvän riitakumppanin, vaikka se ihan turhaa kai niiden kanssa on tapella, mutta kiusa se on pienikin kiusa! ;)

      Poista
  2. Lasagnettea tulee tehtyä toisinaan, en enää tee lasagnea juustokastikkeella, tomaattikastikkeella on miltei parempaa.
    Tuo kärrysauna on oikea tilaihme, kiva ratkaisu pesuasiaan.

    Vakuutusyhtiöstä on aika alavireisiä kokemuksia, toivottavasti teidän asiat järjestyvät hyvään kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen monenlaisia ohjeita testannut. Monet on ollut ihan ok, mutta se jokin niistä aina on puuttunut. Tämä oli jo hyvin lähellä sitä! :)
      Joo nuo vakuutusyhtiön tyypit taitaa kaikki olla aika konnia. Kai sinne valkataan korvauskäsittelijöiksi mahdollisimman epäasiakaspalveluhenkisimmät. Niin on helpompi kestää yhtiöltä tulevat paineet ja olla asiakkaalle kettumainen... :/

      Poista
  3. En ole koskaan kans ollut valmislasagneten ystävä, vaikkakin siskoni kuopiossa sitä usien laittaakin. Jokunen aika sitten Tokmannilla käydessä, sorruin ostamaan niitä... ja teinkin kerraksi jo riitä ruokaa.https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2017/04/laiskan-paivan-ruoanlaittoa
    Hyvin tuli syötyä...minä tuunaan sitä laittamalla lisää pastalevyjä pilkottuna + nestettä tietty enemmän ... sitten se menee meillä ihan ok arkiruokana. Valion ohje vaikuttaa lupaavalta, otampa minäkin sen seuraavalla kerralla käyttöön.

    Soi siirrettävä sauna on ihqu...empä ole koskaan tommosessa kylpenyt. Mies olis varmaan haltioissaa, hän kun saunoo lähes joka ilta. Rapsutukset nelijalkaisille....hyvää pääsiäistä teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin pystyn sitä valmislasagnea syömään, JOS se on jonkun muun tekemää! :D Hassuja juttuja...
      Minäkin tykkäisin saunoa lähes joka päivä, mutta nyt saadaan odotella oman saunan valmistumista. Josko se juhannukseen mennessä olisi valmis (peukut pystyyn)! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)