sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kirpeä viinimarjapiirakka


Mun marjapuskat on tosiaan vielä niin onnettoman kokoisia, että niistä ei marjoja kovinkaan moneen piirakkaan riitä. Tuskailin tätä samaa asiaa myös töissä. Ja heti seuraavana päivänä työkaverini poika tuli tuomaan minulle ison pussillisen punaviinimarjoja! Olin aika otettu ♥ 
Tässä piirakassa oli tästäkin syystä jo niin erilainen maku, koska marjat oli 10vee pojan rakkaudella poimimia! 😍 (Kiitos Miikka, olet niiiiin ♥)
Tämä ohje on jostakin Kaarina Roinisen leivontakirjasta napattu. En muista kirjan nimeä, koska olen vaan kännykän kanssa napannut kuvan ohjeesta. Kirja ei siis valitettavasti ole minun. Se on täynnä niiiiiiiin herkullisia ohjeita. Mutta monista niistä löytyy kyllä kuvat, niin että varautukaa herkullisten reseptien tulvaan.... 😉
Tämän piirakan kanssa tosin meinasi käydä niin, että se oli viittä vaille liian kauan uunissa. Pinta on ehkä hieman liian ruskea. Uunista paloi valo, ja en sitten tajunnut aikaisemmin avata luukkua, kun ei siitä luukun läpi oikein pimeeseen uuniin nähnyt mitään. Mutta hyvää tämä oli!! Ihana makean ja kirpsakan yhdistelmä.

Kirpeä viinimarjapiirakka


Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sulatettua voita
½ dl maitoa

Päälle:
4 dl punaisia viinimarjoja 
(tai puolukoita tai omenakuutioita)

Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä rasvasula-maitoseos. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25-27 cm). Ripottele päälle marjat.
Sekoita pehmeään rasvan joukkoon käsin kaikki muut muruseoksen aineet. Ripottele muruseos marjojen pinnalle. Paista 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 minuuttia.  


 Ja jos punaviinimarjoja edelleenkin riittää, niin suosittelen testaamaan myös TÄTÄ punaviinimarjapiirakkaa. Tuohon pohjaan kun lisää vielä ½ tl jauhettua kanelia, niin ai jee mutta tulee suunmukaista piirakkaa!! 


Punaviinimarja on kyllä oikeasti yllättävän hyvä marja makeisiin piirakoihin. Itsekin joka kerta yllättyy mitä herkkuja niistä saakaan aikaiseksi.


Onko muilla jakaa jotain hyviä viinimarjareseptejä?

2 kommenttia:

  1. Oijoi, tuli ihan järkyttävä makeannälkä näitä kuvia katsellessa!
    Vaikka ovatkin KIRPEITÄ piirakoita ;)

    Meillä on pihalla kaksi marjapansasta joista etenkin toinen on sen verran muhkea, että tekee aina paljon marjaa. Ikävä kyllä emme itse pidä viinimarjoista, joten harakat saavat niillä herkutella syksyn tullen, ellei joku tule keräämään pois.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta nämä ovat mukavan makean kirpeitä! ;)
      Meillä taas linnut ei uskalla tulla pihaan, kun koira ajaa ne aina pois. Kirsikoitakin tuli valtavat määrät yhdestä puusta ja pelkäsin että en ehdi syömään yhtään, kun linnut vie kaikki. No, linnut ei vieneet yhtäkään, kun koira nökötti puun alla melkeinpä 24/7 :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)