torstai 14. syyskuuta 2017

Suklainen mokkapalapiirakka


Heipä hei ja hyvää syyskuuta! ♥
Voin ihan rehellisesti tunnustaa, että kamera on täynnä kuvia ja reseptejä aika nippu odottamassa kirjaamista, mutta en vaan yksinkertaisesti ole malttanut istua koneen ääressä.

Mutta nyt oli pakko tarttua härkää sarvista, koska tästä ohjeesta on tullut mun yksi luotto-ohjeista. Aina kun pitää tehdä joku makea piirakka, joka uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiin, niin tämä on kyllä aika takuuvarma. Tein tätä ekan kerran kiitokseksi talkoolaisille ja piirakan nopeasta häviämisestä päättelin, että hyväähän sen oli oltava.
Sitten tein toisen ja veljen lapset tuhosivat sen aikalailla samalla tahdilla. Ja kolmas piirakka nyt sit päätyy lopultakin tänne blogin puolelle. 
Tämän tein itselleni nimpparikakuksi. Ja hyvää se tosiaan oli ♥ 
Ohje on Tyrniä ja tyrskyjä -(vanhasta)blogista.

Suklainen mokkapalatorttu


Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
100g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g suklaata


Sekoita kananmuna ja sokerit (ei tarvitse vatkata vaahdoksi), lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito ja rasva. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi (meidän uunilla n. 20-25 min).
Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokerit sekä sulatettu, jäähdytetty suklaa. Lisää tuorejuustoseokseen lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Levitä täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele halutessasi esim. tuoreilla vadelmilla.



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)