perjantai 1. joulukuuta 2017

Mangojuustokakku


Hei hei marraskuu, tervetuloa joulukuu 💚

Nyt taisi saada Key Lime Pie vakavasti otettavan kilpailijan! Tämä oli hyvin samantyyppinen herkku, mutta hieman ehkä makeampi (ja tietenkin mangoisampi). Ohje on Wicked Sweet Kitchen -blogista ja siellä tätä herkkua oli tarjoiltu tuoreiden vadelmien sekä passionhedelmän kanssa. Uskon että nämä sopivat kuin nenä päähän tämän herkun kanssa. Tuovat hieman kirpeyttä ja raikkautta ja makuparit ovatkin sitä myöden täydellisiä. Minä laitoin päälle vaan kermapursotuksia, koska jotenkin ne vaan mun mielestä sopii tämän tyyppisiin kakkuihin. Vaikka kakussa onkin muutama valmistusvaihe, niin on se silti ihan äärettömän helppo ja suht nopea tehdä.

Mangojuustokakku uunissa


Pohja:
170g kaurakeksejä
70g voita

Juustokakkukerros:
100g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna

Mangokerros:
1 prk / 397g makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl mangososetta
1½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
4 keltuaista

Päälle:
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria


Lämmitä uuni 175 C. Voitele 24cm piirakkavuoka/irtopohjavuoka. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulaneen voin kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä esim. lasin pohjaa apunasi. Esipaista pohjaa 10-12 minuuttia keskellä uunia. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja suola notkeaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja paista keskellä uunia 12-15 minuuttia, kunnes täyte on juuri "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
Vähennä uunin lämpötila 160 C. Sekoita kondensoitu maito, mangosose, sitruunamehu, suola ja keltuaiset kulhossa tasaiseksi. Kaada juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Paista 160 C 18-20 minuuttia kunnes täyte on pysähtynyt  mutta vielä keskeltä kiiltävä. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele esim. vispikermalla.



Eilen oli illalla jotenkin upea keli. Kuu yritti kovin paistella pilviverhon takaa ja toi pihalle sellaisen hieman "mystisen" tunnelman. Laitetiin vähän kynttilöitä palamaan, kun kerrankin oli sellainen ilta ettei tullut vettä.


Vielä on vähän vaiheessa, että millaisia jouluvaloja laitetaan pihalle vai eikö laiteta mitään. Haluaisin jotain uutta, mutta ei vaan olla vielä keksitty että mitä se vois olla...


Navetan päädyn valonauha alkaa ainakin oleen jo nähnyt parhaat päivänsä. Noin joka toinen toimii, mutta olkoon nyt siinä vielä tämän joulun... 😂

2 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen kakku! ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!! ♥ Oli hyvää ja niin makiaa, että melkeinpä kurkkuun sattui... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)