keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Linssikeitto


Onpas ollut tämä viikkoa outoa aikaa. Pelkästään jo se on outoa, että tuo isäntä on niin paljon kotosalla kun on sairaslomalla. Ja toisekseen se, että hän huolehtii nyt aikalailla itse omasta ruokahuollostaan. Kokoon kursittu leukaluu ei siedä yhtään ruuan pureksimista, joten kaiken on oltava aikas mössömäisessä muodossa. Siispä minä olen ottanut ilon irti ja tehnyt kaikkia niitä ruokia joita tiedän että tuo isäntä ei muutenkaan olisi syönyt. Kuten linssikeittoa. Nam 😋 Jostain syystä luulin, että nuo linssit olisivat maistuneet jauhoisemmilta kuin mitä ne oikeasti olivat.
Tämä oli erittäin positiivinen yllätys. Aion tehdä toistekin. Ensi kerralla lisään vaan valmistusvaiheessa pilkottuja tuoretomaatteja joukkoon. Uskon että sopivat tähän kuin nenä päähän. Resepti on peräisin Maku-lehdestä.

Linssikeitto


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
10 dl vettä
2½ dl punaisia linssejä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa

Lisäksi:
turkkilaista jogurttia

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 min.
Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä hyvin huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa. 



Tässä kuussa on meneillään taas perinteinen vegaanihaaste. Olen tilannut tuolta sen päivittäisen sähköpostin, jossa on hyvää infoa vegaanin ruokavaliosta, tuotevalinnoista ja mm. herkullisia reseptejä. Ja kuten tämän kuukauden resepteistä huomaatte, niin kaukana ollaan vegaaniudesta (onpa vaikea sana), mutta LUPAAN että tänä vuonna panostan vielä enemmän kasvisruokien syöntiin ja vähennän omaa lihansyömistäni. Vegaanihaasteen sähköposteissa olevat reseptit näyttävät niin herkullisilta, että eivät ne voi olla huonoja. Pakko ainakin testata. Tämäkin resepti olisi ollu vegaaninen jos ei olisi laittanut hunajaa eikä turkkilaista jogurttia. Lähellä siis käytiin jo, mutta mielestäni tämä on jo alku parempaan! 😊



...koska eläimet ja niiden hyvinvointi ♥


Raivasimme ennen joulua (eli suomeksi sanottuna marraskuun puolessa välissä) kuusta varten olkkariin tilaa. Toisin sanoen keinutuoli sai lähteä navetan yliselle. Keinutuoli sinänsä on ihan jees, mutta kun siitä tuli meidän "vaatekaappi", se ei ollut enää jees. Lupasimme Viskille jo jouluna, että heti kun kuusi on raivattu pois, hän lopultakin saa pedin myös olkkariin. No nyt on peti siinä, mutta kukas sen onkaan vallannut... No tietenkin nuo kissanperkeleet! 😂 Vieressä olis heidän oma kiipeilypuunsa, mutta kuka ihme sitä nyt käyttäis kun vieressä on paljon parempi peti. Viski saa siis edelleenkin tyytyä ohkaseen jumppa-alustaan. En oikein tiedä että mikä määrä petejä on kissoille riittävästi, koska aina ne valtaa kaikki Viskin pedit... 😲

6 kommenttia:

  1. Linssikeitto on ihan hyvä kasviskeitto, meillä ei vaan kukaan muu syö sitä.

    Millä ratkeaisi kissojen ja Viskin välinen petipulma, siinäpä se, luulen, että aina jos jossain kohti kotia on pehmeää ja lämmintä petiä näköpiirissä, kissat se omivat luonteensa mukaisesti. Kuva kertoo tilanteen selvästi, kissa nauttiii pehmeästä pedistä ja Viskille jää jumppa- alustan kulmaa. Viskin pitäisi puolustaa edes yhtä petiä kissoilta, mutta se on toinen juttu. Mukavia persoonallisuuksia ovat kaikki eläinystävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään tuo isäntä koskis pitkällä tikullakaan linssikeittoon! :) Mutta saapahan nyt sairaslomalaisena itse valmistaa omat sörsselinsä ja minä saan herkutella hyvillä kasvisruuilla! ;)

      No niinpä, se on varmaan ikuisuus kysymys! Ensin kisut valtas Viskin lampaantaljan. Sit hankittiin toinen talja, jotta Viskillekin riittäisi. Nyt toinen talja meni ulkokäyttöön.
      Ja Viskille kun pitäisi olla joka huoneessa oma peti. Tottakai hän haluaa olla siellä missä mekin. Eilen "käräytin" hänet makaamassa ihan pokkana olkkarin sohvalla! :D

      Poista
  2. Namskis, linssikeittoa. Mun on niin tehnyt pitkään mieli tehdä linssikeittoa.

    Voi teitin Viskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! Seuraavalla kertaa lisäilen vielä tuoretomaatin paloja joukkoon, niin tulee omaan makuuni vielä parempaa.

      Niinpä! Viski ehkä anoo turvapaikkaa jostain kodista, jossa ei ole kissoja ollenkaan! :D

      Poista
  3. Hahaa, mikä ilme kissalla!!! :,D Pimu <3

    Fuerteventuralla sain linssikeittoa ja se oli todella hyvää, vaikka ensin vähän epäilin. Eipä ole kyllä tullut sen jälkeen keittoa syötyä. Vois kyllä joskus kokeilla tehdä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Pimu pitäisi nimetä uudestaan tulisi siitä ItsePiru :D

      Linssikeitto oli kyllä oikein makoisaa ja täyttävää. Mutta kun ei ole tottunut linsseihin niin ikävästi vatsa turpoaa... :0 Katsoin kyllä internetin ihmeellisestä maailmasta, että pidemmällä linssien liotuksella ja keittämisellä saisi jotenkin loivennettua sitä vatsan turpoamista.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)