maanantai 22. tammikuuta 2018

Tandoorin Mifu


Olen vähän huono juoksemaan trendien perässä, oli sitten kyse sisustuksesta, musiikista, vaatetuksesta tai ruoasta. Edelleen on ruokapuolelta kokeilematta mm. nyhtökaura, härkis, sirkka -tuotteet ja mitä kaikkea näitä nyt on. Mutta Mifua olen testannut. En kylläkään niitä rakeita, vaan pelkkiä maustamattomia suikaleita. Ja niistä tykkäsin kovasti. Koostumus on sellainen "juustomainen". Kaipaavat kylläkin hyvin mausteita, mutta mikäpä liha tai "lihankorvike" ei mausteita kaipaisi. Tämä tandoorin Mifun resepti otti silmään Valion -sivuilla ja pakkohan sitä oli testata. Ja hyvää oli! Naan-leipiä en jaksanut leipoa, vaikka niitäkin ohjeessa suositeltiin. Ehkä ensi kerralla.

Ja jos ette vielä ole kuulleet koko Mifusta, niin Mifu suikaleet ja rakeet on valmistettu suomalaisesta maidosta. Ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia, soijattomia, kananmunattomia ja hiivattomia. Proteiinia niistä löytyy 24 g / 100 g eli näillä saa hyvin tuotua ruokaisuutta kasvisruokiin. Vegaaniruokavalioon tietenkään eivät maidon takia sovi.

Tandoorin Mifu


1 pkt (250 g) Valio Mifu suikaleita Original

Marinadi:
1 rkl inkivääritahnaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl sitruunanmehua
1 tl chilijauhetta
1 tl garam masala -maustesekoitusta
1 rkl ruokaöljyä

Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää se Mifun joukkoon. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Paista Mifu marinadeineen pannulla, kunnes suikaleet ovat saaneet hieman paistopintaa. Voit myös paistaa Mifun uunissa 225 asteessa noin 5 min.

Tarjoa tzatzikin, riisin ja avokadosalaatin kanssa. 



Mulla on muutaman viikon tiukka työputki edessä, joten kyllä tuli nautittua vapaasta viikonlopusta oikein kunnolla. Ja ilmat helli taaskin ♥


Sunnuntaina käytiin katselemassa auringonlaskua meren rannalla. Oli aika kirpakka pakkanen. Just ja just pystyi olla sen verran paikoillaan, että muutaman kuvan tarkeni ottaa.


 Isännän leukakin on jo paranemaan päin, vaikka aika jumppa onkin vielä edessä että se täysin on kunnossa. Syödään siis edelleenkin eri ruokia ja siksi tämä ruokahuolto on vähän mitä on. 😁
Isännälle ei voi edelleenkään tehdä mitään ruokaa, joka vaatii pureskelemista. Mutta juustokakkua kuulemma pystyy syömään, jos pohjasta tekee vähän murenevaisempaa. Joten tekaisinpa sitten lauantaina pikaisesti tälläisen persikkaisen juustokakun! 😋 Pohjaan laitoin 20 g vähemmän voita, jolloin se oli just sopivasti murenevaista.

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Nautitaan pakkasista niin kauan kun niitä vielä kestää... ☆

4 kommenttia:

  1. En välitä suuremmin tofusta, mifusta ja mitä niitä onkaan.
    Ihan perinteisellä kotiruualla mennään. Uuniruokakelit
    Pakkaskeleissä on puolensa, johan tuo tosin sääennustus taisi esitellä loppuviikolle räntää ja sohjoa.
    Kivoja kuvia teidän nelijalkaisista perheen jäsenistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen nyt nauttinut kun saan kokeilla kaikkea! :) Tuo isäntä tykkää kans ihan perinteisistä ruuista, mutta mä olen nyt innoissani kokeillut kaikkia kasvisruokia. Ja niin herkullisia on kokeilut olleet, että aion kyllä jatkossakin pitää ainakin yhden kasvispäivän viikossa.
      Nyt on kyllä täydelliset uuniruokakelit. Meillä ei voi leivinuunia lämmittää kovin lämpöisillä keleillä, koska se nostaa muuten sisälämpötilän taivaisiin. Mutta nyt siinä saa poltella valkeeta ihan hyvällä omallatunnolla.

      Poista
  2. Onpa upeita kuvia! Ihania talvimaisemia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)