perjantai 16. helmikuuta 2018

Omar-juustokakku (parasta ikinä) ♥


No nyt ollaan sit sellaisen herkun äärellä, että huh huh! Voin melkeinpä sanoa, että paras koskaan tekemäni juustokakku.
Ohje on siis Tarun taikakakut -blogista. Tarulla on niin hyvä maku leipomusten suhteen, että sieltä voisi leipoa vaikka heti kaikki reseptit läpi. Tämä kakku sai siellä niin ylistävää hehkutusta, mutta vähän silti mielessä kylvi epäilys, että voiko Omar-karkista todella saada jotain hyvää aikaiseksi.
Omaan makuuni Omar-karkit kun ovat aivan liian makeita. Mutta - tämä oli jotain niin sanoinkuvaamattoman hyvää että huh huh. Tuo täyte oli ihanan silkkistä, vähän toffeemaista, aika makeaa. Ja niiiiin hyvää!
Käytin tuota 24 cm ohjetta, mutta jaoin ainekset kahteen pieneen irtopohjavuokaan (~15 cm). Tarulta löytyy myös ohje suoraan 26 cm vuokaan tehtynä.

Omar-juustokakku ∅24cm


Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
1 + 3 dl kermaa
1 pss (n.40kpl) Omar-karkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅24cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.


Me ollaan opeteltu taas normaalia arkea, kun isäntä palas sairaslomalta takas töihin tällä viikolla. Hyvä juttu on se, että hän on nyt (lähes) kunnossa. Mutta tylsää kun Viski joutuu taas olemaan työpäivien ajan yksin kotona. Jotenkin oli niin mukavaa käydä töissä, kun tiesi ettei tarvitse murehtia että miten se koira siellä pärjää. Tai eihän sitä muutenkaan tarttis murehtia, mutta kun vaan ihmisluonne on tälläinen... 😏 Kantaa aina murhetta kun eläimet joutuvat olemaan keskenään kotona....


No nyt on onneksi taas tulossa viikonloppu ja karvalapset saavat meidän jakamattoman huomion taas koko viikonlopun ajan! ☺

Aurinkoista viikonloppua kaikille 🌞

12 kommenttia:

  1. Mikähän siinä onkin, että erityisesti nälkäisemä eksyn katselemaan tällaisia herkkukuvia? Sitten pyyhin kuolaa pitkin poskia, ettei vallan näppäimistölle valu.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen yleensä aina saman virheen! :) Täytyis laittaa ruoka-ja leivontablogeihin sellainen samanlainen kysymys kun esim. alkoholivalmistajien sivuilla on kysymys oletko täyttänyt 18vee. Näissä blogeissa olis kysymys "oletko nälkäinen?" jos vastaa kyllä niin tulee kehotus vierailla myöhemmin uudestaan! :D

      Poista
  2. Noita aineita kun yhdistelee, siitä tulee jotain hyvin, hyvin herkullista.
    Nälkä on hyvä yllyke kaikenlaisille herkuille
    Mukavaa viikonloppua kaikille sinne Koivurantaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä silkkisen upean makuista, en edes osaa sanoin kuvata kuinka hyvää! Kannattaa kokeilla!
      Kiitos samoin! ♥

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä ylihyvältä! Pitää ottaa testiin.

    VastaaPoista
  4. Tarun ohjeet on kyllä ihania ♥ Tätä kakkua olen minäkin ihastellut, mutta en oo vielä tehnyt. Näyttää aivan ihanalta tämä sinunkin tekemäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ♥ Ja ne ohjeet on vielä niin perusteellisen hyvin selitetty, että niillä kyllä onnistuu aina! :)
      Kannattaa tehdä, en usko että petyt! :)

      Poista
  5. Pakko kokeilla tätä! <3 Mä olen hurahtanut Omareihin nyt vasta kypsemmällä iällä :D (mummoutuminen hyvässä käynnissä..) Ootko muuten kokeillut tehdä mokkapaloja Omar-kuorrutteella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli mullakin on vielä toivoa Omareiden suhteen! :D
      En ole kokeillut mokkapaloja Omar-kuorrutteella. Usein olen kyllä reseptejä tsuumaillut, mutta on jäänyt vaan tuumailu asteelle niiden valmistus.

      Poista
  6. Tätä on kyllä pakko kokeilla. Ei ole tullut jostain syystä Omaria käytettyä aikaisemmin leivonnassa, tai tullut edes mieleen! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt heti kokeilemaan, oli nimittäin ihan superhyvää! En ollut minäkään ennen kokeillut. Jotenkin tuo Omar on mun makuun "ällöttävän" makeaa, mutta tämä oli ihan jumalaisen hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)