keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Tuliset pekonikepakot


Hyvää ystävänpäivää kaikille ♥

Olen ehkä maailman epäromanttisin ihminen, ja siksipä tämän ystävänpäivän viettäminen on vähän sellaista "vaivaannuttavaa" itselle. Sain kylläkin tämän(kin) päivän viettää hyvien ystävien seurassa ja sehän se oli parasta! Ja koska en oikein muuta lahjaa ikinä ihmisille keksi niin leipominen ja ruuanlaitto on se minulle luonnekkain tapa muistaa ystäviä. 

Nämä tuliset pekonikepakot tein tuolle isännälle. Tässä on yhdistettynä kaikki herkkujutut; jauheliha, pekoni, fetajuusto ja pieni tulisuus. Mitäpä sitä muuta voisi mies toivoa. Kylmä olut ehkä jäi puuttumaan, mutta ei anneta sen häiritä.... 😉
Ohjeen bongasin Me Naiset -lehdestä nro 39/2015 (huippulöytöjä kirppikseltä). 

P.S. Tein kaksinkertaisen annoksen. Puolet pyörittelin ihan tavallisiksi lihapulliksi ja puolet taikinaa päätyi kepakoiksi.

Tuliset pekonikepakot


Lihapullataikina:
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 pss sipulikeittoa
1 dl kermaviiliä
1 sipuli

6 säilöttyä jalapenoa
100 g fetajuustoa
4 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 pkt pekonia

Sekoita keskenään sipulikeittoainekset sekä kermaviili. Anna seoksen turvota hetki. Lisää jauheliha sekä pieneksi pilkottu sipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita lihapullataikina jääkaappiin odottamaan.
Nostele liemestä jalapenot ja silppua ne pieniksi. Annostele niitä sen mukaan, kuinka tulisesta pidät. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa ne veitsen lappeella tai raastimella. Sekoita jalapenot, valkosipulimurska, murusteltu fetajuusto sekä paprikajauhe jauhelihamassaan.
Muotoile kymmenen kepakkoa ja kääri jokainen yhteen pekonisiivuun. Nostele pellille ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Ruskista kuivalla pannulla kepakkoihin rapsakat pinnat. 



Kepakoiden kanssa maistui hyvin itse tehdyt maalaisranskikset, aioli ja coleslaw



Ja koska ystävänpäivä on ystävyyden aikaa, niin lisätään muutama kuva meidän sisarusparista, joilla viha-rakkaussuhde kukoistaa. Nämä on otettu jo muutama päivä sitten, sillä parhaillaan tämä kaksikko on pihalla tuijottelemassa toisiaan....toinen puussa ja toinen puun alla!! 😡



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tässä kyseisessä lehdessä josta reseptin bongasin, oli myös muita niiiiin herkullisen oloisia reseptejä, että kyllähän ne on kaikki pakko testata! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)