lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kuituiset teeleivät


Sain eilen hirveän "maksamakkararaivarin". 😂 Makoilin illalla sohvalla ja haaveilin maksamakkaravoileivästä. Ruisleipää, kunnon kerros voita, ohut kerros maksamakkaraa ja vielä vähän juustoa päälle. Menin keittiöön, sulatin pakkasesta ruisleipää ja ihan vaan huomatakseni että joku oli syönyt jo kaikki maksamakkarat! 😡 Siinä vaiheessa ei sit enää tietenkään kelpaa mikään tavallinen kinkkuvoileipä. Siispä oli lohdutukseksi itselle leivottava leipää. Tämä oli äärimmäisen helppoa tehdä ja vielä hyvän makuinenkin. Ja jos leivän päälle laittaa runsaasti siemeniä niin tietää, että saan syödä kaikki leivät ihan itse! 😉 Puolessa tunnissa oli jo valmista, joten kiukkukaan ei kovin kauaa kestänyt. Ihan kaikkien onneksi.
 HHH - helppoa, hyvää ja halvalla!

Kuituiset teeleivät

2-3 porkkanaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl leivinjauhetta
 1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2½ dl vettä

Päälle:
auringonkukansiemeniä, pellavansiemenrouhetta

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää neste, hunaja ja raaste.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille haluamasi kokoisiksi leiviksi. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.



Mun veljen lapset oli täällä meillä melkein koko viikon, kun heillä oli koulusta lomaa ja mulla töistä. Katseltiin paljon valokuvia. On tullut aika paljon noita tenavia kuvailtua, mutta jostain syystä kuvat ovat täysin jääneet tänne mun koneelle. En niitä juurikaan ole lapsille teettänyt tai edes näyttänyt koskaan. Saatiin siis viettää monia hauskoja hetkiä valokuvien parissa. Eniten ihmettelyä ja hilpeyttä herätti kuitenkin Viskin pentuajan kuvat. Että onko se muka oikeasti ollut joskus niin pieni?! Niinpä! Tuosta ihanasta pienestä pallerosta on kasvanut lähes 40 kiloinen ihana pallero. ♥


Nyt vietellään viimeisiä lomapäiviä taas tältä erää. Hassua ajatella, että nyt on jo maaliskuu. Kohta on jo pääsiäinenkin - siistiä! 🐣 Sieltä se kevät tulee kovaa kyytiä.
Mukavaa, talvista viikonloppua kaikille! ♥



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä teeleipiä! :) Mutta maksamakkara on kamalinta ikinä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hyviäkin ne olivat. Porkkana ja hunaja toivat leipiin kivaa makeutta.
      Ai sä et tykkää maksamakkarasta! :) Se(kin) taitaa jakaa ihmisten mielipiteitä aika vahvasti. Mäkään en voi syödä paksua siivua maksista, vaan se pitää olla ohuelti levitetty leivälle. Tarkkaa puuhaa... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)