Tein kakun halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Täytettä oli hiukan liian vähän. Eli jos teette tuon kokoiseen vuokaan, niin tuplatkaa täytteen määrä. Pohja-ainekset riittivät hyvin.
Daim-juustokakku
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Daim-rakeita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja levitä vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan n. 5 minuutiksi. Sekoita juuston kanssa sokerit sekä sitruunamehu. Vatkaa kerma. Lisää juustoseos kerman joukkoon ja samalla myös Daim-rakeet.
Laita vesi mikroon pienessä astiassa kunnes kiehuu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt neste yhtenä nauhana massaan. Kaada sitten massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia.
Ensi kerralla ehkä lisäisin sitruunamehun määrää, tai ainakin vähentäisin sokerinmäärää. Kakku oli siis tälläkin ohjeella hyvä, mutta ehkä vielä enemmän voisi maistua tuo sitruuna...
Toi on varmaa iha sika-hyvää!
VastaaPoistaT:Daim-pakkomielteinen
Tää on hyvää!
VastaaPoistaJa nyt tuliki mieleen et lupasin sulle leipoo sellasen oikean Daim-kakun! Eli se menee nyt "täytyy-tehdä" -listalle! ;)