keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Mutakakkua

Vuorossa oli jotakin helppoa, nopeaa ja hyvää. Ja tässä se nyt on, mutakakku!! Kuva ei oikein anna oikeutta tälle herkulle. Suosittelen kokeilemaan. Tätä ennen olin kerran tehnyt mutakakkua, silloinkin tehtiin ystävän kanssa karpimpi versio siitä. Se oli ihan hyvää runsaan kermavaahdon ja marjojen kanssa. Tämä ei vaatinut lisukkeeksi mitään. Oli hyvää näinkin. Ohje on Homemade by MI -blogista.

Mutakakku


200g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl leivonta- tai 1½ dl tavallista kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
rouhittua tummaa suklaata

Sulata voi/margariini.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada lvoideltuun vuokaan.
(Itse käytin 20cm irtopohjavuokaa)

Paista 200 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
Huom! Kakku voi vielä tuntua raa'alta mutta se jähmettyy jäähtyessään.

1 kommentti:

  1. Mutakakku on kyllä niin super hyvää.. Aina välillä tulee tehtyä, kun haluaa nopeasti jotain makeaa herkkua kahvipöytään.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)