torstai 9. toukokuuta 2013

Mandariini-vadelmapiirakka

Tämä oli ihan täydellistä piirakkaa!! Sopivasti makeutta ja kirpeyttä. Ohje on bongattu Kaakao kermavaahdolla -blogista. Käykääpä kurkkaamassa kuinka kauniit kuvatkin siellä on otettu kyseisestä piiraasta. Itse en saanut yhtä hienoja kuvia, mutta maku kyllä oli ihan niin täydellinen mitä ohjeessa luvattiin. Olisin voinut syödä pelkkää tuota fariinisokeri-ranskankerma-vispikerma sekoitusta ihan mielin määrin. Siinä on muuten hyvä kakun täyte, maistui ihan kinuskille, mutta tekeminen oli vähän nopeampaa ja helpompaa. Ja tässä muuten hyvä idea äitienpäivä tarjottavaksi! :)

Mandariini-vadelmapiirakka


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 tl leivinjauhetta

Pohjan päälle:
valmista lemon curd-tahnaa
100 g vadelmia

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
1,5 dl fariinisokeria

Täytteen päälle:
1 tölkki mandariinilohkoja omassa mehussa
100 g vadelmia

Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

 Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Sekoita kananmuna varovasti joukkoon. Lisää lopuksi taikinaan kuivat aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa!

Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros lemoncurdia. Ripottele sitruunatahnan päälle vadelmat.

Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja fariinisokeri sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma ranskankerman joukkoon, sekoita kunnolla ja kaada täyte sitruunatahnalla ja vadelmilla täytetyn pohjan päälle.
Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Asettele seuraavana päivänä jähmettyneen täytteen päälle mandariinilohkoja ja vadelmia.

Sitten kiille. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä, sekoita joukkoon 1 dl hyytelösokeria ja kuumenna seos. Anna kiilteen jäähtyä hetki, kaada kiille lusikan avulla mandariinien ja vadelmien päälle. Sitten piirakka vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta kiille hyytyy kunnolla.

-------------------------------------------------

Tänään tuli laskettua vene vesille ja avattua veneilykausi! :) Olipas se kivaa taas. Myös Jimi nautti täysin siemauksin. Mitä nyt kesken veneilyn tuli vähän uni....


Iltapalaksi syötiin tälläisiä kana-leipiä. Välillä on ihan hyvä että jääkaappi on aivan tyhjä, tulee tehtyä kaikennäköisiä herkkuja pakastimen antimista!

Leipien kanssa syötiin pakasteranskiksia ja salaattia.

3 kommenttia:

  1. Voin niin kuvitella, miten täydellistä tämä on.:)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kuolasin samaa piirakkaa Mimosan blogissa, pitäisiköhän pyöräyttää viikonlopuna, ainekset vadelmia lukuunottamatta löytyisi..

    Kun koululaisten kesälomat starttaa, suunnittelin aloittavani keittiökaappi-pakastin-jääkaappi-inventaarion. Uskoisin että kaikkea tulee leivottua "uusien" löytöjen myötä :D

    Ihana tuo teidän karvaturri <3 Meillä oli myös seefferi, aivan täydellinen luonne ja niin lapsirakas hassu höhlä oli.. :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

    Sakemannit on täysin vallanneet mun sydämen! Ja onneksi nyt myös isännän sydämen. Kun aloimme seurustella hän sanoi, että josko seuraavaksi otettaisiin joku vähän pienempi koira. No, nyt hän on onneksi muuttanut mieltään, ja todennut että meidän seuraavakin koira on ehdottomasti sakemanni! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)