sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Eli tälläinen hyydytetty kinkkuvoikkari tuli tehtyä synttärisyömisiksi. Oli kyllä todella hyvää!! Ensin oli ajatuksissa tehdä sellainen "normaali" voileipäkakku, mutta ajanpuutteen vuoksi päädyin tähän versioon. Helppo tehdä ja mautkin olivat oikein kohdillaan.
Ohje on Kattipaakarin blogista, ja kulkee siellä nimellä Suvun suosikki voileipäkakku

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

400 g Uotilan maalaisruislimppua
½ dl vettä
75 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
200 g pippurista tuorejuustoa
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
400 g  savukinkkua
1 dl hillosipuleita hienonnettuna
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
kevätsipulin varsia silputtuna
musta- ja valkopippuria
2 ½ dl vispikermaa
1 punainen paprika kuutioituna
3 maustekurkkua kuutioituna

Pingota halkaisijaltaan 26 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi tai vuoraa vuoka tuorekelmulla.
Hienonna karkeasti paloiteltu leipä monitoimikoneella rouheeksi. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata voi ja sekoita se nesteen kanssa leipämuruihin.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita pehmeään tuorejuustoon ranskankerma, hienonnettu kinkku, hillosipulisilppu sekä mausteet.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan .Anna jäähtyä vähän ja sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon.
Painele kolmasosa leipärouheesta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle kuutioitu paprika ja painele kevyesti päälle 1/3 leipärouheesta. Kaada loppu täyte vuokaan, levitä päälle valutetut kurkkukuutiot ja painele päällimmäiseksi leipärouhekerros.
Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota panta hyytyneen kakun ympäriltä ja nosta suvun suosikkivoileipäkakku tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä, kirsikkatomaateilla ja kurkusta tehdyillä kukkasilla.


2 kommenttia:

  1. Hyydytetyt voileipäkakut ovat mahtavia! Tätä on pakko joskus kokeilla, olen nähnyt joskus aikaisemminkin jossain blogissa tämän ohjeen, en muista missä. Kiitos muistutuksesta!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)