maanantai 5. elokuuta 2013

Vadelmajuustokakku valkosuklaalla ja tuoreilla vadelmilla

Äiti & iskä toivat viime viikolla tuoreita, itse poimittuja vadelmia. Suurin osa meni pakkaseen, mutta muutaman säästin tätä pientä kakkua varten. Ohje on otettu Leivotaan -lehdestä nro 3/2012.
Puolitin ohjeistuksen mukaiset määrät, koska halusin vain ihan pienen kakun.
Tässä on kakku jota makean ystävät varmasti rakastavat. Itselleni oli ehkä vähän turhan makea. Valkosuklaan määrää vähentämällä ja lisäämällä tilalle jotakin raikasta, voisi kakusta tulla hieman parempi. Onneksi ihanan makuiset vadelmat pelastivat kaiken!! :)

Vadelmajuustokakku (20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
150 g Digestive keksejä
80 g voita

Täyte:
200 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vadelmia
1 dl vispikermaa

Koristeluun:
tuoreita vadelmia

Pohjaa varten sulata voi ja riko keksit murusiksi. Sekoita keksimurut ja sula voi. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkapohja viilentymään jääkaappiin.
Täytettä varten sulata valkosuklaa. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja vadelmat. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ensin ja anna valua siivilässä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto vadelmatäytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
Levitä täyte kakun päälle. Anna juustokakun asettua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla vadelmilla.




Taas olisi tarjolla blogiarvontaa, tällä kertaa Tyrniä ja tyrskyjä -blogissa. 
Käykäähän osallistumassa siellä arvontaan ja katselkaa samalla niitä kaikkia ihastuttavia kuvia & ohjeita mitä sieltä löytyy vinot pinot!! :)

1 kommentti:

  1. Minäkin olen tehnyt valkosuklaista vadelmajuustokakkua, hieman erilainen ohje kyllä kuin tämä. On tosi hyvä yhdistelmä, ihana kakku!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)