sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pasta Peperonata


Tämä herkullinen pastaohje löytyi Kotiliedestä, Valion Crea ruokakerman mainoksesta. Herkullisen näköinen pasta hurmasi sekä ulkonäöllään, että herkullisella maullaan. En vaan löytänyt täältä mistään kaupoista Valio Crea ruokakermaa, makuna grillattu paprika, mutta korvasin sen kolmen juuston kermalla. Tämä on vielä ehdottomasti kokeiltava sillä ohjeen mukaisella kermallakin, kunhan sellaista jostain löydän. Ja tällä kertaa en ripotellut pinnalle normaalia pastajuustoa, vaan laitoin vuohenjuuston palasia. Ja edelleenkin, mikään missä on vuohenjuustoa, ei vaan voi olla huonoa! ☺
Ai niin, ja ohjeesta poiketen minä lisäsin tähän paketillisen broileria. Alkuperäinen versio oli täysin kasvisversio.

Pasta Peperonata

1 rkl öljyä
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
2 eriväristä paprikaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa, grillattu paprika 
300 g pastaa, esim. rigatone tai penne
450 g broilerin sisäfileitä
juustoraastetta/vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää hienonnetut sipulit, valkosipulit ja pieniksi suikaleiksi leikatut paprikat. Kuullota hetki. Lisää viinietikka, anna kiehahtaa. Lisää paseerattu tomaati, sokeri ja suola. Anna kiehua 5-10 minuuttia kannen alla. Lisää ruokakerma, kiehauta. Paista broilerifileet kypsiksi, leikkaa ne sopiviksi annospaloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Keitä pasta ja valuta se. Sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista suola. Tarjoa heti juustoraasteen/vuohenjuuston ja tuoreen basilikan kanssa. 


Viikonlopun upea lämpö ja auringon paiste tekivät sen, että jätskiähän sitä alkoi tekemään mieli ja kovin. Sain pidettyä itseni aisoissa, kun täytin vatsani herkullisella smoothiella.


Laitoin siihen maustamatonta jogurttia, kauramaitoa sekä pakastettuja mangokuutioita. Jäiset mangokuutiot toivat siihen vähän sellaista kaivattua pirtelömäistä tuntua. Nam!! Onneksi aineksia jäi vielä ja saan nautittua tätä herkkua uudelleenkin.



5 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää!!:) Hei mä näin just meidän prismassa tota uutta grillattu paprika kermaa. Täytyypä ensi kerralla ostaa sitä, sillä nyt tiedän mihin sitä käytän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsi, munki täytyy varmaan mennä naapurikaupungin Prismasta sitä bongailemaan. Haluan vielä testata tätä uudelleenkin. Ehkä lisätä joukkoon vielä vähän kesäkurpitsaa, nam! ☺

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. tosi herkullinen ohje...minä en jotenkin osaa sekoittaa pastaa kastikkeeseen,aina tulee tarjottua soosit erikseen,jospa tätä kokeilisi ja opettelisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillai mäkin yleensä ne tarjoilen, erikseen. Mutta on ollu hauskoja kokeiluja nämä. Pastakin maistuu ihan erilaiselle kun saa maustua soossin seassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)