Muutamia leipomuksia tein niihin juhliin, ja jaetaan niitä nyt pikkuhiljaa tännekin. Ensimmäisenä vähän suolaista, eli savulohirulla. Olen joskus ennenkin tehnyt yrittänyt tehdä tätä, mutta muistan että silloin en paistanut tuota pohjaa tarpeeksi ja kun aloin irroittamaan leivinpaperia pohjasta, meni koko pohja palasiksi. Vähän pelkäsin, että mitenköhän nyt käy, mutta onneksi kaikki meni ihan hyvin. Muutama kohta tuosta tuulihatturullasta oli aika kovin kiinni leivinpaperissa, mutta ne eivät onneksi repeytyneet ihan läpi asti.
Ohje on K-kaupan resepteistä. Rulla kannattaa tehdä ajoissa jo jääkaappiin makuuntumaan, mielellään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ohje on K-kaupan resepteistä. Rulla kannattaa tehdä ajoissa jo jääkaappiin makuuntumaan, mielellään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Savulohirulla
Pohja:
100 g margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
½ (150 g) purjoa
1 rkl öljyä
1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 tlk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna
Koristeeksi:
1 sitruuna
tilliä
Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä.
Paloittele lohi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle purjo, lohi ja tilli.
Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. Viipaloi lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Juhlat venyivät pikkutunneille saakka, joten voin sanoa, että vieläkin väsyttää ja kovin... ☺ Mutta eihän ylioppilaaksi päästä kuin kerran elämässä, joten pitäähän sitä nyt toisen puolesta vähän juhlistaa.... ♥
½ dl ruisjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
½ (150 g) purjoa
1 rkl öljyä
1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 tlk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna
Koristeeksi:
1 sitruuna
tilliä
Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä.
Paloittele lohi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle purjo, lohi ja tilli.
Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. Viipaloi lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Juhlat venyivät pikkutunneille saakka, joten voin sanoa, että vieläkin väsyttää ja kovin... ☺ Mutta eihän ylioppilaaksi päästä kuin kerran elämässä, joten pitäähän sitä nyt toisen puolesta vähän juhlistaa.... ♥