Omenakakku hasselpähkinöillä
Taikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 omenaa lohkoina
Väliin ja päälle:
50 g sulatettua voita
7 Digestive-keksiä
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää voisokerivaahtoon muna ja kermaviili.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan. Kääntele, älä vatkaa.
Kakun päälle ja väliin: Murenna keksit ja sekoita ne yhteen muiden aineksien kanssa.
Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Asettele omenalohkot taikinan päälle. Levitä omenien päälle puolet keksipähkinäseoksesta. Kaada sen päälle loput kakkutaikinasta ja levitä päällimmäiseksi vielä kerros keksipähkinäseosta.
Paista kakkua noin tunti. Peitä foliolla paistoajan loppupuolella jos kakku näyttää tummuvan liikaa.
Kakun voi koristella ennen tarjoilua tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)