Jotain makeaakin piti leipoa, tietenkin! Syksyinen omppupiirakka, vähän taas uudenlaisella ohjeella.
Kaurainen omena-rahkapiirakka
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 omenaa
0,5 dl kanelisokeria
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
Vuoan mitta 31x23cm
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi taikina murumaiseksi. Ota 2/3 taikinasta ja painele vuoan pohjalle.
Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin pohjalle. Sirottele päälle kanelisokeri. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte omenoiden päälle. Nypi jäljellä oleva 1/3 taikinasta murumaiseksi ja ripottele rahkatäyteen päälle.
Paista piirakkaa 170 ° C noin 40 minuuttia.
Maistui hieman omena-kaurapaistokselta, ainakin lämpysenä. Kylmänä ei ole vielä tullut maistettua.
Ohje oli Kotikokista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)