Mansikka-Pätkiskääretorttu
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
mansikkahilloa
1 prk vispikermaa
4 Pätkis-patukkaa
sokeria
Pohjaa varten sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munat ja sokerit
kuohkeaksi vaahdoksi. Käytin tavallista hienoa sokeria, mutta jostain
luin, että kuohkeamman vaahdon saa siro erikoishienosta sokerista.
Kääntele jauhot varovasti munasokerivaahdon joukkoon ja kaada
uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille, ja vedä toinen leivinpaperi varovasti irti levyn pinnasta.
Täytettä varten vatkaa vispikerma ja mausta se sokerilla ja paloiksi rouhituilla Pätkis-patukoilla. Levitä torttulevyn päälle ensin ohut kerros mansikkahilloa ja sitten kerma-pätkistäyte. Kääri rullalle ja anna vetäytyä rauhassa jääkaapissa. Torttu on parhaimmillaan 1-2 vrk sen tekemisestä.
Työpaikalta muuten tilattiin heti lisää tätä kääräriä, eli ilmeisesti makuyhdistelmä oli aika kohdillaan! :)
---
Jimillä on taas käynyt vähän huonoa tuuria ja antura haljennut... :( Onneksi se on jo vähän paranemaan päin (kopkopkop, täytyy koputtaa puuta). Tyyneä kuitenkin taitaa vähän riepoa, kun Jimiä taas hoivataan. Aina vieressä kiehnäämässä kun on Jimpan tassun hoidon aikana.Iltapalaksi nautittiin eilen, jälleen, tonnikalamunakasta. On sit aikamoista herkkua, varsinkin kun heittää sekaan vähän tomaattia, punasipulia, fetajuustoa ja tavallista juustoa! :) Täytettä oli loppupeleissä niin paljon, ettei sitä saanut edes kunnolla munakkaan muotoon taitettua! :)
Ja vielä....meiän pikku-metsästäjä rentoutuu:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)