Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Mango-juustokakku

Pakkohan sitä oli uutta yleiskonetta testata eilen. Tähän kakkuun tosin ei tarvinnut kuin vatkata kerma, mutta jostainhan se on aloitettava! :) Josko viikonloppuna tulisi tehtyä pullia tai sämpylöitä tai vaikka molempia.
Tämän kakun ohje on Henskiksen hekumalliset herkut-blogista. Alunperin ohje ilmeisesti Myllyn Parhaalta. En kyllä suosittele tekemään tätä. Pohja kokeilu oli erittäin mauton ja kuiva. En suosittele kokeilemaan. Täyte oli periaatteessa ihan ok, mutta jos mangojuustokakkua haluaa syödä, niin kannattaa ennemmin kokeilla esim. tätä aiemmin tekemääni kakkua.

Mango-juustokakku



















Kakkupohja:
1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena (400 g)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Päälle:
3 dl mangososetta (esim. Piltti, Bona..)
4 liivatetta

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo kuitenkin paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle.  Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Ja kakun myötä tietenkin juhlistettiin alkanutta vuotta 2013!! Vuosiluku on koristegeeliä ja tähdet sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)