Sivut

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Täydellistä 4-viljan leipää

Perjantai-illan ratoksi tein pitkästä aikaa leipää. Ja lopputulos oli niin täydellinen, että pakko jakaa tämä resepti nyt muillekin. Helppoa, ja ah, niin hyvää!! Forssalaisille ehkä kertoo jotakin se, että tämä on suht samanmakuista kuin Antin konditorian sekaleipä, mutta tietenkin itse tehtynä paaaaljon valmiiksi ostettua parempaa! :)
Resepti on Leivotaan- lehden huhtikuu-kesäkuu 2012 -numerosta.

Neljänviljanleipä














4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja

Sekoita 4-viljan hiutaleet ja lämmin vesi ja anna niiden seistä hetki.
Lisää hiiva, suola ja vehnäjauhot. Anna nousta noin 30 minuuttia.
Leivo kaksi leipää (itse leivoin 3 pienempää), anna nousta peitettynä noin 30 minuuttia.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja voin sanoa, että kuva ei anna oikeutta leivälle! :) Pitäisi ehkä ostaa joskus kunnon kamera, että saisi otettua myös kunnon ruokakuvia.
      Mutta suosittelen tekemään tätä leipää!! Oli aikamoista herkkua!! :)

      Poista
  2. Tuoretta leipää ei voita mikään ja saa vielä ihanan tuoksun kaupanpäälle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)