Hunajamarinoidut valkosipulit
12 kokonaista valkosipulia
Marinadi:
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa
1 rkl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria
kuivattua rosmariinia
Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kattilassa vesi, etikka ja suola. Lisää kynnet ja keitä n. 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon loput mausteet. Laita kynnet ja lientä perään kannellisiin lasipurkkeihin. Anna marinoitua jääkapissa muutaman päivän.
Chilimarinoidut valkosipulit
12 kokonaista valkosipulia
vettä, merisuolaa
Marinadi:
2 dl öljyä
½ dl vettä
2 tl viherpippuria
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl etikkaa
2 chilipalkoa / purkki
Kuori valkosipulinkynnet ja keitä niitä suolavedessä n. 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja tee marinointiliemi. Kiehauta liemi. Laita kynnet purkkeihin ja kaada kuuma liemi päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi päiväksi.
Chilivalkosipulien ohje löytyi Kotona tehtyä -blogista. Hunajamarinoitujen valkosipulien ohje on joskus leikattu jonkin lehden sivuilta talteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)