Minä sain tämän kokoisella taikinalla aikaiseksi 7 sämpylää, tosin ne olivat aika isoja. Jos haluaa tehdä enemmän kerralla niin kannattaa tehdä kaksinkertainen taikina.
Sämpylät
Juuri:
1,5 dl maitoa
1 dl vettä
25 g hiivaa
3 rkl siirappia
2,5 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl öljyä
Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tuorehiiva. Lisää siirappi ja sämpyläjauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta lämpimään paikkaan kohoamaan. Juuri on valmis kun se kuplii ja on kohonnut.
Lisää juureen suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseks, lisää tarvittaessa jauhoja. Leivo taikinasta noin 10 sämpylää pellille ja anna kohota liinan alla. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Kuka on haukannut sämpylästäni...? :)
Kesä <3
Sulla noita ihania kenkiä piisaa <3 Ihanat!
VastaaPoistaVarvassandaaleja löytyy kyllä aikamoinen kokoelma! :)
PoistaOi nam sämpylöitä! :-) Täytyiskin tehdä taas pitkästä aikaa ite! :-)
VastaaPoistaHirmuisen pitkä aika kun viimeksi olen tehnyt juuren kanssa sämpylöitä. Pitää korjata asia, kunhan saan sämpyläntekofiiliksen ;)
VastaaPoista