Chili-tonnikalapiirakka
Pohja:
100 voita (jääkaappikylmää)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
Täyte:
1 prk chili-tonnikalaa (Rainbow)
punainen ja keltainen paprika
2 uuden sadon sipulia (pientä)
pala kesäkurpitsaa
1 prk kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
1 kananmuna
Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kylmä vesi sekä ripaus suolaa ja pyörittele taikina tasaiseksi palloksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, töki haarukalla muutamia reikiä pohjaan ja esipaista 200 asteessa n. 5-8 minuuttia.
Valuta tonnikalasta öljyt pois ja pilko siellä olevat chilit tai säästä ne kokonaisina piirakan päälle.
Lisää tonnikala sekä pieniksi pilkotut kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle.
Sekoita kermaviili, kananmuna sekä juustoraaste keskenään ja kaada tasaisesti täytteiden päälle.
Paista piirasta 190 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ai vielä on kurpitsaa.. :D tää näyttää kyllä hyvältä! Täytyy varmaan testata..
VastaaPoistaJuu-u, vielä löytyy kurpitsaa! :) Tänään täytyy taikoa kurpitsapiirakkaa & kai sitä johonkin ruokaankin täytyy laittaa. Loput saa sitten Jimppa kasvissoseena! :)
PoistaEttä suuri kiitos kurpitsoista, käyttöön ovat tulleet!! :)
Kiva kun innostuit kokeilemaan piirasta :-) Muistutit samalla mua siitä, että pitäis tehdä tätä itsekin pitkästä aikaa!
VastaaPoistaNAM! Todella herkullisen kuuloinen resepti :) Tonnikalasta en olekaan tehnyt piirakkaa sitten ala-asteen kotitaloustuntien!
VastaaPoistaTässä tuo chilitonnikala antoi vielä oman säväyksensä tähän piirakkaan! Kannattaa kokeilla!! :)
PoistaOstin jo aineet! Loppuviikosta teen meille iltaruoaksi :)
PoistaHienoa että on löytynyt maukkaita ohjeita!! Samaa voin sanoa sinun blogista, erittäin paljon on löytynyt herkullisia ohjeita, osaa on jo testattu ja osa on vielä "listalla"! :)
VastaaPoista