Olen yrittänyt metsästää täydellisten vohvelien ohjetta, ja nämä olivat kyllä erittäin lähellä sitä. Ohje löytyi blogista nimeltä Merry Morning!. Ohjeen läpikäyminen vaati hieman matikkapäätä. Jos olisi ollut fiksu, olisi tietenkin mitannut kaikki ainekset kahvikupin (2,5 dl) avulla. Minä halusin itse tehdä vähän laskutoimituksia ja muutin kaikki ainesosat deseiksi! Tässä kuitenkin se alkuperäinen ohje.
Minusta vohvelien kuuluu olla rapeita, mitä mieltä te olette?
Vohvelit (6 kpl)
c = cup = 2,5 dl
3/4 c vehnäjauhoja
1/4 c maizenaa
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
½ tl suolaa
1 ½ tl sokeria
½ c punaista maitoa (käytin sinistä)
½ c piimää (käytin maidon & turkkilaisen jogurtin sekoitusta)
1/3 c öljyä
1 iso kananmunaa, eroteltuna
3/4 tl vaniljasokeria
Yhdistä kulhossa jauhot, maizena, leivinjauhe, sooda, suola ja sokeri. Toisessa kulhossa yhdistä loput. Kääntele kummatkin kulholliset sekaisin keskenään. Ei haittaa jos taikina jää klimppiseksi, kunhan taikinaa ei ylivaivata. Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.
Paista vohvelit kuten oma vohvelirautasi vaatii.
Huom! Älä pinoa valmiita vohveleita päällekkäin tai ne pehmenevät, ritilä on hyvä.
Nyt kyllä maistuisi vohvelit! Kyllä, rapeita kuuluu olla! Otankin ohjeen talteen ja kokeilen!
VastaaPoistaEnpäs oo koskaan ajatellut laittaa vohveleita vielä uuniin rapsakoitumaan. Kiitos vinkistä! Täytyy kyllä kokeilla.
VastaaPoista