Sivut

torstai 31. lokakuuta 2013

Täytetty lihamureke

Muistatkos Marttilan Tilan Jonna, kun johonkin tyttöjen iltaan joskus vuonna x tehtiin täytettyä lihamureketta ja kermaperunoita?! Ohje löytyi jostakin sinun patakintaasta/keittiöliinasta, jos oikein muistan. No, anyway, tämä mureke näillä täytteillä on siitä lähtien ollut yksi herkkuruoistamme, jota tulee muuten tehtyä ihan liian harvoin!! Tein aika ison satsin ja äkkiä se koko satsi taas hävisi parempiin suihin.

Lihamureke täytteellä 


800 g sika-nautajauhelihaa
2 pss sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä
Viherpippurisulatejuustoa
herneitä

Sekoita sipulikeittoainekset ja kermaviili keskenään ja anna massan turvota 10 minuuttia. Lisää jauheliha. 
Laita voideltuun uunivuokaan puolet murekemassasta levyksi. Laita haluamasi täytteet päälle.
Tee toisesta jauhelihamassan puolikkaasta kansi murekkeelle.
Anna murekkeen olla uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia.
Murekkeen kylkeen voi laittaa esim. perunoita tai niinkuin meillä oli pakaste kruunukasvissekoitus.Valelin kasviksia paistonaikana murekkeesta irtoavalla nesteellä, jotta eivät kuivunee ja saivat samalla hyvää makua.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, oikein ihanaa viikonloppua kaikille!! <3

4 kommenttia:

  1. Hei mä en oo muistanu koko mureketta aikoihin! Täytyyki tehä vaikka viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taidettiin käyttää sillon sitä Meiran valmiiksi maustettua korppujauhoa, ja sen kanssa murekkeesta tuli vielä parempaa. Meil ei vaan nyt sattunu oleen sitä, joten käytin valmiita sipulikeittoaineksia.

      Poista
  2. Viherpippurisulatejuusto on kyllä niin hyvää! Mm. suolakeksien ja punaviinin kanssa! :D

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva kissoista! ♥ Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)