Sivut

torstai 21. marraskuuta 2013

Sitruunakanaa


Voi minua kun menin pihistelemään hunajan ja sitruunan kanssa!!!! Uskon että tämä olisi ollut ihan täydellistä ruokaa, jos olisin kiltisti noudattanut ohjetta. Ajattelin, että hunaja tekee ruoasta liian makeaa ja sitruuna taas liian kirpakkaa. Ja pieleen meni!! Kanat olivat niiltä osin ihan mielettömän herkullisia, mihin sitruuna oli oikein kunnolla tarrannut. Mutta viinin makua pehmentämään olisin kyllä kaivannut sitä hunajaa. Jota meillä kyllä kaapissa oli, mutta liian makeuden pelossa en uskaltanut pienen pientä lorausta lukuunottamatta laittaa.
Mutta tämän ruoan ansiosta sain ostettua jääkaappiin jo kauan himoitsemiani oliiveja!! :)
Resepsuuni on Hella & houkutus -blogista.


Sitruunakana



4 maustamatonta broilerin rintafileetä
1 tl suolaa
jauhettua mustapippuria
2 sitruunaa (itsellä vain puolikas --> ei hyvä ratkaisu!! )
tuoretta timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa (älkää pihistelkö!!)
6 salottisipulia (käytin purjosipulia)
2 laakerinlehteä
1 dl vihreitä oliiveja
2 dl (kuivaa) valkoviiniä

Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa sitruunat viipaleiksi ja asettele ne timjamin kanssa broilerifileiden väliin ja päälle. Lisää vuokaan myös hunaja.
Kuori ja halkaise salottisipulit. Lisää sipulit, laakerinlehdet ja oliivit uunivuokaan. Kaada päälle valkoviini. Kypsennä broiskuja 225 asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia tai kunnes fileet saavat kauniin värin.

Nautimme ruoan ihan sellaisenaan, salaatin kanssa.


 Kaunista tämä ruoka oli, sitä en voi kieltää!! :)
Sopii hyvin tälläiseen räntäiseen, loskaiseen, pimeään päivään piristykseksi.
Voi lumi ja pakkaset, missä viivytte....?!

3 kommenttia:

  1. Todella nätin näköistä on.:) Ensi kerralla sitten vain reippaasti sitruunaa ja hunajaa.;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)