Sivut

torstai 18. syyskuuta 2014

Arki-illan vuoka

Tässä tälläinen arkinen laatikkoherkku. Yleensä meillä syödään vähintään kerran parissa viikossa jauheliha-perunalaatikkoa, runsaalla juustolla ja kermalla. Tällä kertaa vähän erilainen versio. Ohje löytyi Sinin keittiöstä. Sinin ohjeessa oli käytetty 400 g jauhelihaa, itse laitoin 700 g. Yleensä tuplaan lihan määrän aina kaikkiin ruokiin, meillä kun asustaa tuo mies, jonka kroppa huutaa proteiinia koko ajan! ;) Kirjoitan tähän nyt kuitenkin sen alkuperäisen ohjeen.

Arki-illan vuoka


  400 g paistijauhelihaa
1 tetra yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
2 tl soijakastiketta
1 tl sinappia
750 g valkosipuliperunoita (pakaste)
2,5-3 dl Valion 3 juustoa ruokakermaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
öljyä

Ruskista jauheliha. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kiehahtaa. Öljyä vuoka ja laita siihen vuorotellen perunoita ja kastiketta. Kaada lisäksi päälle kerma ja laita puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä juustoraastetta. Paista 225 asteessa 1 tunti.


Tänään illalla herkuttellaankin kakulla, Tyyne-kisun nimppareiden kunniaksi! <3

8 kommenttia:

  1. Oi voi kun nämä sinun ruuat saa veden kielelle! Tuntuu, et melkein kaikkia täytyisi päästä testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!! :) Aikalailla mennään näillä perusarkiherkuilla. Kiva kuulla että saavat veden kielelle! :)

      Poista
  2. Mä niin söisin tätä, ihan on taas mun makuuni. Voisinpa joskus kuvitella tarjoovani jopa vieraille, jos olis jotain hyviä lisukkeita sen kanssa tarjolla!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija!! ♥ (hei mä opin tekeen kans tollasen sydämen...jeeee!!!)
      Meillä syötiin tän lisukkeena kreikkalaista salaattia ja broileri-pastasalaattia, nam!!

      Poista
  3. Pääsee meidänkin ruokapöytään lähiaikoina.... kiitos. Kyllä arjen pelastajia ovat sellaiset ruoat missä ei tartte tuntitolkulla olla keittihommeleissa... laatikon kypsymisajan voi huoletta huidella muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset! Arkena on muutenkin aika kortilla, joten ei ole aikaa joka päivä hellan ääressä touhuilla kovin montaa hetkeä. Onneksi näistä arkiruoistakin saa tehtyä aikamoisia herkkuja! Ja hyviä lisukkeitahan voi aina taikoa.... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)