Sivut

maanantai 13. lokakuuta 2014

Tomaatti-jauheliha-mascarponelasagne


Vitsi mikä nimihirviö! :) Tämä ohje löytyi mammalle tulevasta Seura-lehdestä. Otin ohjeen äkkiä visusti talteen ja pakkohan sitä oli heti kotiinpäästyä testata.
Tämä oli ohjeen mukaan täysin lihaton lasagne, mutta itse lisäsin ohjeeseen 700 g nauta-sikajauhelihaa. Lisäksi keitin hetken aikaa tuota tomaattikastiketta, vaikka ohjeessa käskettiin vaan sekoittamaan kaikki ainekset yhteen.
Ja hyvää lasagnea tuli, pienellä vaivalla. Kannattaa testata!

Tomaatti-mascarponelasagne


Tomaattiseos:
2 prk säilöttyjä minitomaatteja (en löytänyt kaupasta, joten käytin 1 prk:n säilöttyjä tomaatteja & 1 prk:n tomaattimurskaa)
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl hienonnettua basilikaa
1-1,5 tl suolaa
0,5 tl murskattua mustapippuria
2-3 rkl sokeria
(700 g jauhelihaa + mausteet)

Juustoseos:
500 g mascarpone-tuorejuustoa
0,5 dl vettä
1 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
6-10 lasagnelevyä

Pinnalle:
n. 100 g taleggio juustoa viipaleina (käytin 100 g emmental raastetta)

Sekoita tomaattiseoksen ainekset keskenään. JOS käytät jauhelihaa, paista jauheliha ja mausta. Voit sekoittaa tomaattiseoksen ainekset suoraan pannulle ja antaa seoksen kiehahtaa hetken.
Notkista mascarpone vedellä ja lisää mausteet.
Kokoa tomaatti-ja juustoseoksista sekä lasagnelevyistä kerroksittain lasagne keskikokoiseen, voideltuun uunivuokaan. Asettele pinnalle juustoviipaleet.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.


Olettekos muuten seuranneet mediasta keskustelua viski-sanan käytöstä?! Pitääköhän meidänkin nyt vaihtaa koiramme nimi! :D Tai vähintään Viskin blogin nimi pistää vaihtoon.... ;)


On tämä kans varsinainen holhousyhteiskunta....

8 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttääkin herkulta. Lasagne on ihan mielettömän hyvää, sitä pitäiskin taas tehdä joku päivä :) Tota viski-hommaa olen minäkin seuraillut ihmeissäni, saa nähdä mitä kaikkea tässä vielä kielletään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagne on mun herkkuruokaani! sitä voi tehdä niin monella tapaa, ja yleensä kaikki tavat on ihan yhtä herkullisia. Pääasia että siinä on paljon juustoa!! :)

      Poista
  2. Nyt näyttää kyllä parhaimmalta lasagnelta, jonka olen koskaan nähnyt. Siis tarkoittaa, että jemmaan menee!Meidän Isäntä ei ole omien sanojensa mukaan lasagnemiehiä, mutta luulen, että tämä kyllä uppois siihenkin mieheen!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne miehet yleensä on erittäin kehityskelpoisia kaikkien ruokien suhteen. Minäkin olen jo onnistunut käännyttämään isännän pään kaalin ja avokadon suhteen! :)

      Poista
  3. Oi hitsi, oispa mulla nyt tuota lasagnea, vetäisin varmaan puoli vuokaa kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi kun näihin blogeihin ei saa sellaista nappia, että pystyis klikkaamalla saamaan maistiaisia! :)

      Poista
  4. Olikos 2 dl murskattua basilikaa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)