Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Pätkis-juustokakkua ja vähän muutakin


Hei jee, jo kahdeksan kokonaista päivää ilman karkkia, JIPPII!! ☺ Olen nyt mielenkiinnolla lukenut blogeista, mitä kaikkia uudenvuodenlupauksia ihmiset ovat tehneet. Aika monessa blogissa on menossa nyt herkuton vaihe, ja siksi tulinkin niin hyvälle tuulelle heti aamusta, kun luin Baking Instinct -blogin täyteläisestä tammikuusta! ☺ Meilläkään ei vietetä mitään totaali herkutonta elämää, vain irtokarkit ja suklaa on pannassa. Ja nekin vaan sellaisenaan syötynä. Jos niitä laittaa johonkin leivonnaisiin, niin niitä ei enää lasketa karkeiksi vaan leivonnaisiksi. Siis mun laskuopin mukaan! ☺ Ja mä oon sentään kirjoittanut lyhyestä matikasta E:n, eli kovin vikaan ei mun laskutoimitus voi mennä.... 
Tähän kakkuun hukkasin pussillisen Pätkiksiä. Piti pari pätkistä jättää myös koristeluun, mutta joku suklaahiiri (lue: talon isäntä) oli ne käynyt syömässä! ☺ Ohje kakkuun on Pienet herkkusuut -blogista. Kannattaa muutenkin käydä tutustumassa kyseiseen blogiin, paljon kivoja ohjeita! ♥


Pätkisjuustokakku


Pohja:
200 g digestive-keksejä (käytin Marianne-dominoja)
50-75 g voita

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (itse käytän flora vanillaa)
250 g mascarponea
1 pss (n. 150 g) pätkiksiä
3 liivatelehteä
3 rkl kuumaa kahvia

Päälle:
kaakaojauhetta
Marianne-rouhetta
minttusuklaapalloja

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pätkikset varovasti mikrossa (ei tule ihan juoksevaa, enemmänkin tahmeaa massaa). Notkista mascarpone ja sekoita siihen sulat Pätkikset. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää pätkismascarpone ja vatkaa tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Kaada liivatelious täytevaahtoon ja vatkaa sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan.
Tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan. Jos haluaa matalamman kakun, niin voi tehdä suurempaankin vuokaan.

Huom! Uusi joulupukin tuoma muumilusikka!! ♥

Ja tämä kakku jäi kotiin, ihan mun ja isännän iloksi! ♥ Piristämään meidän epäonnisia autokauppoja. En jaksa edes selittää niistä mitään. Muuta kun että ei kannata ostaa Turun Vaihtoautosta mitään....ARGH... Mutta se siitä, en jaksa enää pilata päivääni tämän asian takia!!


Keskiviikkona vein töihin voileipäkakun, joka oli tehty tällä Pullahiiren superhyvällä ohjeella, KLIK. Tein kakun maustumaan jo maanantaina, koristelin kakun keskiviikkoaamuna ja voin sanoa, että kakku oli parhaimmillaan vasta tänään. Aika kauan siis kestää niiden makujen kunnolla tasaantua...


Kakku meni työkaverin kunniaksi,  joka valmistui merkonomiksi. Tai maisteriksi, niin kuin me sanotaan! ☻ Onnea vielä kerran Maisteri-Ojala!! ♥


Keskiviikkona tehtiin ruoaksi täytettyä lihamureketta, nam. Ohje löytyykin jo blogista, KLIK. On niin hyvää ettei sanotuksi saa! ☺ Ja hei, huomaatteko, että tein muusia, TAAS, vaikka just sanoin että meillä ei syödä koskaan muusia.... ☻


15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!! ♥ Ei näillä herkuilla paljon karkkia kaipaakaan.... ☺

      Poista
  2. Kyä määki tota kakkuu haluun!! Mun detox kuuri päättys tänään, ni eiks sit voi mättää??:D ..just tollee kaikkee muuta, ku karkkii.. Ai jotain meni pieleen auton suhteen? Höh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, et se kakku on tänään parhaimmillaan ku on saanut pari päivää maustua!! ☺ ..eikös se oo ihan sallittua detox-kuurin jälkeen ottaa kunnon herkkuöverit...?! ☻

      Poista
  3. Joo, eihän niitä enää karkiksi lasketa, jos ne leivonnaisiin on käytetty ja kakkupala on kakkupala koosta riippumatta. =)
    Tuo voileipäkakkusi näyttää upealta ja on varmasti herkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä olen ihan täysin samaa mieltä! Karkki on karkkia ja leivonnainen on leivonnaista, ja leivonnaisessa on karkkia, niin se on silti leivonnainen! ☺

      Poista
  4. Oiii, pätkiskakkua! Se on niin hyvää, pitäisköhän ihan omaksi iloksi tehdä. Syötyä se kyllä tulee ihan omankin väen kesken :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kakku! Ja hieno oivallus, että leivonnaisissa karkit ovat sallittuja, muuten ei.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! ☺ Jonkun mielestä ehkä huijausta, mutta itseänihän minä siinä vaan huijaan....

      Poista
  6. Mun pitäisi kans pikkasen rajoittaa suklaan syöntiä. Niin, että edes vaikka vain joka toinen päivä mussuttaisin suklaata. :P Konvehtirasioita on joulusta eteenpäin ainakin kaksitoista popsittu. Yhdeksän konvehtirasiaa, kaksi suklaalevyä, kaksi suklaapatukkaa, suklaapussi ja after eight rasia olisi vielä jäljellä. Täytyy käydä nuista suklaista päiväykset läpi, ette jos yrittäisin nuilla pärjätä siihen asti, kun niissä päiväystä riittää, enkä ostelis muita herkkuja. Tiukkaa voi kyllä tehdä. 8-D Meinasi mennä tänään töissä ruoka väärään kurkkuun; työkaverini oli heittänyt suklaata roskiin!!
    Erikoiskonvehteista voisi kyllä tulla herkullinen juustokakku.. Tuo voileipäkakkukin ja mureke näyttävät kyllä jälleen niin super herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiii nuissa suklaissa on päiväystä marraskuulle saakka! Max maaliskuulle asti ne kyllä riittävät!

      Poista
    2. Mä oon nauranut täällä vatsa kippurassa tuota sun kommenttia!! Ihanaa että joku kunnon suklaariippuvainen!! ☺ Mullakin on joulusuklaita vielä jäljellä mutta ajattelin niistä tehdä nyt viikonlopun aikana jonkinmoisen kakun. Saas nähdä mitä tulee!! ☺

      Poista
  7. Murekkeet on ihanaa ruokaa ja muusi kanssa varsinkin. Sun annos on tosi herkullisen näköinen! Mullakin on ollut muusin kaa vaikeuksia, kun on olevinaan vaikeaa tehdä, vaikkei se oikeasti olekkaan, kunhan vaan hommaan ryhtyy ;)
    Oon varmaan ennekin sanonut, mutta toi voileipäkakku on ainoota mitä teen, se on niin parasta! Mä en vaan muusaa kaikkea niinkuin Pullahiiri vaan pilkon. Mutta maut on samat ihanat! ;D
    Herkun näköinen juustokakku myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mullakin on ollut joku ihme asennevamma muusia kohtaan, eihän se niin hankalaa ja vaikeeta edes ole! ☺ Varsinkin jos tykkää että perunapalat jää vähän krouveiksi, niin antaa mennä vaan survimen kans vähän sinne päin.... ☻
      Mäkään en tällä kertaa muussannut niitä aineita, vaan ihan vaan pilkoin. Ja oli ehkä parempaa näin, maut tuli paremmin esiin. Ja kyllä kaikki maistaneet ovat todella kovin kehuneet. Ja nuo täytteet sopii muuten ihan pirun hyvin uuniperunan kaveriksi, on testattu... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)