Sivut

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Läskisoosia ruisjauhoista


Tein tässä jo taannoin läskisoossia, mutta se versio tehtiin ihan normaaliin ruskeaan kastikkeeseen. Tämä Yhteishyvästä löytynyt ohje oli erittäin kelpo vaihtoehto sille tekotavalle. Laitoin kastikkeen melkein tunniksi muhimaan leivinuuniin ja uskotte varmaan että lihat olivat aika suussasulavia! ☺

Läskisoosi eli sianlihakastike


400 g porsaan kastikelihaa
suolaa
3 rkl ruisjauhoja
1 iso sipuli
mustapippuria
4-5 dl vettä

Leikkaa liha suikaleiksi ja nosta kylmään pannuun. Kuumenna pannu kuumaksi levyllä ja anna suikaleiden tiristä siinä sekoitellen niin, että rasva alkaa irrota. Mausta lihat kevyesti suolalla ja lisää sekoittaen jauhot. Ruskista jauhot kauniin vaalean ruskeiksi. Kuori ja lohko sekaan sipuli. Lisää pippurit ja vesi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja muita kasviksia.


Meillä hajos viikonloppuna pesukone ja nyt odotellaan uutta pesukonetta. Pyykkivuori vaan kasvaa kasvamistaan, mutta onneks tuo isäntä osti meille ihan varmuudeks sellaisen superison pesukoneen! ☺ Kysyi multa vielä ennen tilaamistaan, että riittääköhän 8 kg pesukone meille. Ai riittääkö?! No tuo vanha kone oli 4 kg ja sekin pyöri max. 2 kertaa viikossa! ☺
Nyt on sit viimeisen vuoden aikana uusittu jääkaappi, pakastin, tiskikone ja pyykkikone. Että turha varmaan ihmetellä mihin kaikki rahat on menny....
...ja perusnegatiivisena ihmisenä mietin tässä vaan, että mitäköhän seuraavaksi hajoo....?!☻

8 kommenttia:

  1. Mulla olis kanssa muistaakseni 3 läskisoosiohjetta tulossa, vaan saamaton olen ollut...meillä varsinkin miehen herkkuruokaa perunoiden kera. Ruisjauhoillla en ole kans koskaan tehnyt, vaan pitääpä kokeilla joku kerta kun teen.
    Niinhän se on että monasti samaan aikaan kodinkoneet sanovat sopimuksensa irti....meillä kävi kans parisen vuotta sitten niin. Samoihin aikoihin hankittu kaikki, niin eihän ne ikuisuutta kestä.
    Minua pännii....olin varannut tämän päivän oikein urakalla postauksien tekoon... luonnoksissa noin 70 kpl....noh, tietnkin on nyt aamusta lähtien ollut ettei vuodatukseen pääse ollenkaan. Huoltokatkosta vaan herjaa... taidanpa laiskotella siis koko päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä olen ihmetellytkin kun tänään ei ole päässyt kaikkiin lukemiini blogeihin. Mutta huoltokatkohan se sitten onkin vaan ollut! Toivottavasti on pian ohi.
      Mielenkiinnolla odottelen sun uusia päivityksiä! Saa aina niin hyviä arkiruokavinkkejä! välillä tuntuu että ideat on niin vähissä, ja välillä taas oikein puhkuu intoa kokeilla uusia ruokia.

      Poista
  2. Auts tuo pyykkikone :( Muistan turhankin hyvin, kuinka paljon ehti pyykkiä kertyä, kun meillä hajosi kone. Toivottavasti uusi kone tulee pian :)

    Läskisoosia en oo syönyt aikoihin! Voisi kyllä taas tehdä joku kerta ja kokeilla kanssa noita ruisjauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla jo odotan kun tänään pääsee uutta pyykkikonetta pyörittämään. Siis jos vaan kaikki menee niin kuin oppikirjassa. Kun on kyse meidän taloudesta, niin kaikki ei aina mene ihan niin näps ja kops, aina tulee joku mutka matkaan.... :/

      Poista
  3. Läskisoosi on ihan parasta, pitää kokeilla tätä ruisjauhoversiota, en oo ikinä kuullutkaan moisesta. Noi koneet huushollissa on kyllä niin pakollisia nykyään, jos ne vietäis lopullisesti pois, sit ei ehdittäis kuulemaan toisistamme enää mitään, kun kaikki aika menis huushollin hoitamiseen!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se Eija on, että yllättävän paljon säästävät aikaa nuo kodinkoneet. Ei paljon bloggailtas jos pyykit pitäis käydä rannassa pesemässä ja vedetkin lämmittää hellalla tai padassa! ☺

      Poista
  4. Itse teen läskisoosin aina ruisjauhoon. En käytä kastike lihaa (liian ohutta), vaan ostan kylkiviipaleita. Ne sitten leikkaan suikaleiksi, ja paistan oikein rapsakoiksi pienissä erissä. Nostan pois reikäkauhalla. Kun lihat ovat valmiita lisään niihin suolaa ja valkopippuria. Sitten paistan sipulit ja siirrän lihojen kanssa odottelemaan. Tämän jälkeen teen kastikkeen. Eli voita pannuun ja jauhot perään. Ruskistan ja sitten kiehuvaa vettä päälle. Kun kastike on tasainen, kaadan lihat ja sipulit sinne. Miedolla lämmöllä saa porista 2-3 tuntia. Sitten teen muussin.
    On kyllä hyvää, mutta ei tosiaankaan mikään nopea ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, tulipas nälkä kun tätä luin! Pitää itsekin joskus aktivoitua tekemään läskisoosia ns. pidemmän kaavan kautta. Ihan varmasti tulee hyvää!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)