Sivut

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Taimen-piparjuurikeitto


 Ja YO-juhlaherkkujen väliin välillä arkiruokaohjetta! ☺
Ollaan vähän jo ehditty kyllästymään perinteiseen kermaiseen lohi/taimenkeittoon. Kun sitä tekee saman reseptin mukaan kerrasta toiseen ja lähes joka viikko, niin onhan se ihan ymmärrettävää. Mutta nyt löytyi uusi, ihana ohje ja tämän reseptin mukaan tehdään kyllä soppaa toistekin. Ohje on Yhteishyvän. 

 Taimen-piparjuurikeitto


pala purjoa
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
7 perunaa
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
2 kalaliemikuutiota
4 rkl piparjuuritahnaa
500 g taimen/lohifileetä
1 maustekurkku
1 prk (150 g) ranskankermaa
ripaus suolaa
4 rkl hienonnettua tilliä

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjot öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia. Poista taimen/lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon kalapalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä. 


Ja jos mietitte, että mistä saa piparjuuritahnaa, niin minä löysin ainakin omani Tokmannilta. Sellaisesta hyllystä, mikä oli täynnä venäläisiä tuotteita (mm. hapankaalia, suolakurkkuja, kondensoitua maitoa...).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)