Sivut

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Mausteinen makkara-kaalikeitto


Rokkikukoista onkin hyvä siirtyä suoraan kaalisopan keittoon! ;)
Söin koko edellisviikon tätä samaa makkara-kaalikeittoa. Enkä kyllästynyt ollenkaan, ja se on harvinaista se. Yleensä kyllästyn syömään samaa ruokaa jo toisen päivän jälkeen. Eli se kertoo siitä, että tämä jostain syystä osui ja upposi muhun. Ohjeen löysin Mimmin keittiöstä. Muuten menin ohjeen mukaan, mutta paprika ja tuore persilja meiltä uupui.
 Isäntä valitteli koko viikon jääkaapista tulevista vahvoista kaalin tuoksuista. Mutta eipähän maistanut soppaa, jotta olisi voinut todeta sen olevan oikeasti hyvää. Jopa tiukka yhdenmiehen raati, Viski-koira, totesi sopan lopun erittäin syömäkelpoiseksi. ☺

Mausteinen makkara-kaalikeitto


noin 1,3 litraa vettä
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
2 lihaliemikuutiota
soijakastiketta (aluksi noin1 tl)
suolaa (aluksi 1 tl)
kokonaisia maustepippureita noin 10 kpl
laakerinlehtiä 2-3 kpl
valkosipulia (2 oikein pulskaa kynttä)
3 kpl isoja porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna
½ isosta varhaiskaalista (= noin 800 g) hienonnettuna
1 pieni punainen paprika suikaleina
400 g makkaraa paloiteltuna
meiramia (kuivattua)
tuoretta persiljaa hienonnettuna


Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki mauseet, lihaliemikuutiot ja hienonnetut sipulit. Lisää porkkanapalat liemeen kiehumaan ja anna kypsyä noin 5 min. Lisää hienonnettu varhaiskaali sekaan ja kypsennä ainekset pehmeiksi. Lisää paprikasuikaleet sekaan hautumaan muutamaksi minuutiksi. Ruskista sinä aikana makkara paistinpannulla....toki makkaran ruskistaminen ei pakollista ole, vaan tulee siitä lisämakua ja kunnon paistopinta on aina ok. Lisää ruskistetut makkarapalat keiton sekaan ja anna vielä hautua muutama min. Tarkista keiton sakeus ja lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto vielä meiramilla ja laita sekaan paljon tuoretta persiljaa hienonnettuna. Tarkista keiton maku.


Ja keittohan maistui ihan superhyvälle rapean, itsetehdyn näkkileivän kanssa nautittuna.


4 kommenttia:

  1. Tämä kyllä maistuisi viileänä syyspäivänä! :) Jostain kumman syystä en koskaan tee itse keittoja ruoaksi. Syön toki sujuvasti kaikkea hernekeitosta nakkikeittoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pyritään pitämään soppapäivä kerran viikossa, mutta usein tulee tehtyä soppaa niin paljon kerralla, että menee soppalinjalla useampikin päivä! :) Mutta yleensähän sopat vaan paranevat vanhetessaan.

      Poista
  2. hyvää soppaa . ja tohon rokkikukko-juttuun..... jarkko ahola on kyllä ykkönen ! : ) t: leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää soppaa, suosittelen testaamaan! Aina ei tarvitse sitä perunaa änkeä joka paikkaan.
      Ja hei kiitos kommentistasi "ihqulistalle"! :) ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)