Sivut

lauantai 4. marraskuuta 2017

Appelsiini-suklaakakkua Halloweeniksi


Yleensä Halloweeniksi on tullut tehtyä jotain "hirviöherkkua". Nyt mutustelin ajatusta halloweenin väreistä, oranssista ja mustasta. Kielen päälle tuli maku appelsiinista ja tummasta suklaasta. En jaksanut alkaa värkkäillä mitään juustokakkua, mutta sopivasti osui silmääni Kotilieden isosta leivontakirjasta tämä kuivakakkuresepti. Yleensä kuivakakkuni eivät ikinä onnistu. Osa kakusta jää aina sinne vuoan pohjalle. Nyt yritin muistaa, että vatkaa margariini ja sokeri kunnolla vaahdoksi ja voitele vuoka hyvin. Äläkä kumoa kakkua heti, vaan anna sen hetki jäähtyä vuoassaan. Ja tadaa - kerrankin se onnistu! Veikkanpa, että jos tämän herkun antaisi olla muutaman päivän jääkaapissa odottamassa, niin maku olisi vieläkin parempaa. "Valitettavasti" kakku tuli syödyksi heti oman porukan ja muutaman vieraan toimesta.... 😋

P.S. Jos rakastat Fazerina-suklaata, niin taatusti rakastat myös tätä kakkua!!

Appelsiini-suklaakakku


200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
120 g tummasuklaarouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Sekoita tasainen taikina.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa ritilälle jäähtymään.



Pitkästä aikaa tuli vietyä Jimin ja Tyynen haudallekin kynttilät. 
Levätkää rauhassa rakkaat ♥



8 kommenttia:

  1. Mullakin tahtoo unohtua usein huolellinen voitelu ja jauhotus eikä sitä aina malta tarpeeks kauan odottaa kumoamista. 😅 Herkullisen näköinen kakku! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kumma kun on aina niin kova kiire leipomaan, että tuollaiset pikkujutut jää, kuten vuoan huolellinen voitelu! :D
      Tämä oli kyllä ihan superhyvä kakku! Ja mikä yllätti eniten oli se, että tämä kakku oli mehevää ihan heti uunista tultuaan. Toki varmaan paranisi vielä entisestään jos malttaisi odottaa muutaman päivän... ;)

      Poista
  2. Tämä on yksi suosikeistani kuivakakuista. Teen tämän yleensä jouluksi ja nyt kokeilen laittaa Fazerinaa. Kiitti vaan vihjeestä. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niiiiiin hyvää! Vei jotenkin kuivakakkuleipomukset ihan uudelle levelille!! :D Nyt pitää ehdottomasti kokeilla muitakin kuivakakkuja, kun tämä onnistui niin hyvin....

      Poista
  3. Varmasti herkullista kakkua! "Kuivakakkuja" tulee tehtyä aina silloin tällöin mutta yleensä aina suklaisena 😄, esimerkiksi sydämen surujen kakkua. Se on niin helppo ja herkullinen 😋
    Ps. Joko uusi kasi on luettu 😉😉😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämen surujen kakku on kyllä hyvää. Tein sitä silloin kun kissamme Tyyne kuoli. Leipominen on parasta terapiaa ♥
      Hei kiitos vinkistä!! Pakko oli heti käydä lukasemassa. ☺ Meille tulee vaan Jenkkiautolehti, mutta onneksi tutuille tulee myös V8.

      Poista
  4. Ihana herkkukakku ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana ♥ Tämä on kyllä ihan superherkullista ja mehukasta kakkua. Ja ahh - niin appelsiinista! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)