Tajusin vasta tänään, että mun blogihan ehti eilen eskari-ikään! Tuli siis kokonaiset 6-vuotta bloggaamista täyteen! Huh huh. 😍 Alkuperäinen ajatus omasta päiväkirjasta / sähköisestä reseptikirjasesta on edelleen se pääajatus. Kiva on silti ollut huomata, että teitä on siellä muitakin tätä blogia lukemassa! ♥
Onnistuinpas siis ihan hyvänä päivänä leipomaan ensimmäisen raparperipiirakan! ♥ Omat raparperit on vielä vähän turhan pieniä yhtään mihinkään, mutta onneksi mamman pihalla riittää raparperia ihan yli omankin tarpeen. Nyt tein ihan vaan tälläisen perustavispiirakan, joka on helppoa ja kaiken lisäks hyvää ihan sellaisenaan. Ei kaipaa mitään lisukkeita. No okei, kuumalla kesäsäällä se vaniljajätski ei olis pahitteeks, mutta näillä keleillä tuo jätskin kaupasta kotiin saaminen ilman sulamista on vähän ongelmallista.
Raparperipiirakka
piirakkavuoallinen
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
n. 10 dl raparperia paloiteltuna
3 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valmista pohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita kunnes taikina on tasainen.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, muna ja sokerit.
Paista pohjaa ensin noin 5 min ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle jogurttiseos.
Paista piirakkaa noin 30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit on pehmeitä.
Vaikka olenkin oikein tyytyväinen näihin keleihin mitä on ollut, niin kyllä silti hieman toivoisin sadetta. Ei ole vesi ollut vielä ikinä meidän aikana näin alhaalla mitä se nyt on. Laiturit lähes tulkoon makaa ponttooneja vasten pohjassa.
Miettii vaan väkisinkin, että mitä muuta vahinkoa pitkään jatkuva kuivuus saa aikaiseksi....
Miettii vaan väkisinkin, että mitä muuta vahinkoa pitkään jatkuva kuivuus saa aikaiseksi....