Sivut

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Uunifetaparsaa & kananmuna-tonnikalasalaattia


Lidlissä oli viime viikolla parsat tarjouksessa. Iso nippu, ohuita herkullisen näköisiä parsoja vain pari euroa. Nappasin yhden parsanipun mukaani sekä paketillisen pekonia. Itse en välitä pekoniin käärityistä parsoista, vaikka parsoista ihan sellaisenaan tykkäänkin. Siispä olinkin niin iloinen kun törmäsin Liemessä -blogissa uunifetaparsan ohjeeseen. 👌 Tein itselleni näitä ja mies sai pekoni päällysteisiä parsoja.

Avink avink! Tämä uunifetaparsa sopisi ihan mielettömän hyvin kalan kaveriksi sitruunaisen makunsa vuoksi. 

Uunifetaparsa


nippu parsaa
sormisuolaa
fetajuustopala
sitruuna
muutama loraus oliiviöljyä
loraus hunajaa
mustapippuria

Esikäsittele parsat: leikkaa paksut puuvartiset varret pois ja tarvittaessa kuori paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Laita fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele mustapippurilla.

Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Jos haluat paahteisemman pinnan, laita uuni viimeisiksi minuuteiksi grillivastukselle. 




Tämä Sweet Food O'mine -blogin muna-tonnikalasalaatti on jo pitkään ollut to-do -listalla. Ja koska nyt sattui kaikkia aineksia kerrankin löytymään kaapista, sai tämä kelvata parsojen kaveriksi. Ja tämähän sai niin hyvää palautetta, että tehdään varmasti toistekin. 
P.S. Kannattaa valuttaa herne-maissi-paprika sulatuksen jälkeen hyvin, ennen salaattiin lisäämistä, koska muuten salaatti vetistyy turhan nopeasti.

Muna-tonnikalasalaatti


Salaatti:
pieni pala jäävuorisalaattia
½ kurkku
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
3 kananmunaa
1 punasipuli 
1 pss herne-maissi-paprika pakastevihannes

Kastike:
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sweet chili kastiketta
½ tl mustapippuria

Keitä munat ja pakastevihannekset (keitä pakastevihanneksia pari minuuttia). Huuhtele vihannekset kylmässä vedessä.
Pilko kurkku, sipuli ja salaatti kulhoon. Lisää herne-maissi-paprika seos.
Valuta tonnikalasta öljy pois ja lisää tonnikala salaattiin.
Sekoita kastikeainekset ja sekoita salaatin joukkoon.
Koristele kananmunan puolikkailla.


Olen tehnyt useasti lisäkkeeksi tällaista helppoa perunavuokaa, johon olen laittanut vaihtelevasti kaikkea mitä on sattunut pakasteesta löytymään. Tällä kertaa laitoin 500 g peruna-sipulisekoitusta, 250 g kasvissuikaileita, 1 pss kruunusekoitus vihanneksia sekä 1 pss Pirkan pakastevihannessekoitusta. Lisäksi laitoin vuokaan 5 dl kaurakermaa ja ½ pkt Aurajuustoa. Tästä on tullut ihan mun lemppariruokaa! 😁


4 kommenttia:

  1. Voi nam mitä herkkuja:) Parsa on niin hyvää!! Aurinkoa ja iloa kevät päiviisi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 parsa on kevään merkki ja suurta herkkua myös meillä! :)
      Oikein mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  2. Tuo uunifetaparsa näyttää niin hyvältä! Pitää ottaa testiin. Parsa on meidänkin herkkua. Risottoa lähinnä ollaan tehty siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihan superhyvää, kannattaa testata!
      Meillä taas on parsarisotto vallan kokeilematta. Pitänee ottaa testiin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)